Rijksmuseum van Oudheden


-advertentiepositie-Rijksmuseum van Oudheden: sta oog in oog met een mummie!

Reis terug in de tijd, sta oog in oog met echte mummies en maak kennis met Egyptenaren, Romeinen en Grieken. Een heus ontdekkingspad slingert langs ruim 300.000 jaar geschiedenis van Nederland en halverwege wacht de zilveren Vikingschat uit Wieringen. Ontmoet de bewoners uit de prehistorie of de Middeleeuwen en luister op interactieve ontmoetingsplaatsen naar hun verhaal. Het Rijksmuseum van Oudheden is bijzonder boeiend!

Drieduizend jaar oude mummies

In de vaste tentoonstelling Egypte vind je maar liefst dertien mensenmummies en vijfentwintig dierenmummies. Bekijk de fascinerende mummies in hun kleurrijke kisten; sommige mummies zijn wel drieduizend jaar oud! Op touchscreens kun je zelf een mummie van een krokodil ontleden. En speciaal voor kinderen is er een Dummie de Mummiespeurtocht langs allemaal spannende Egyptische voorwerpen. Iedere dag is er in de centrale hal een wervelende lichtshow te zien op de Egyptische tempel, over de tweehonderd jaar geschiedenis van het RMO.

Leuk weetje: de Egyptische collectie van het Rijksmuseum van Oudheden behoort tot de tien belangrijkste Egyptische collecties in de wereld.

Stoere Romeinen en intelligente Grieken

Het Rijksmuseum van Oudheden is niet voor niets hét archeologisch centrum van Nederland. Niet alleen Egypte, maar ook de Grieken en Romeinen zijn alom tegenwoordig. In de vaste tentoonstelling Klassieke wereld zie je schitterende beeldhouwwerken van mythische helden en goden van de Grieken. Hun verhalen en heldendaden komen door allerlei voorwerpen naar je toe. De Romeinen waren hun tijd ver vooruit op allerlei gebieden, zoals oorlogsvoering, kunst en politiek. En zo groot als het Romeinse wereldrijk op haar hoogtepunt was, zo groot is de Romeinse godenwereld. Tussen de beelden van Romeinse keizers, sarcofagen en goden kijk je je ogen uit. Ook de rijke Etruskische cultuur heeft een plekje in deze tentoonstelling en geeft haar geheimen prijs door bronzen beeldjes en de beroemde askisten uit Volterra.

Reis door 300.000 jaar geschiedenis!

Volg de grote, witte band, dat als een spannend ontdekkingspad door de afdeling Archeologie van Nederland kronkelt, en laat je verwonderen! Op de route wachten spannende schatten en onverwachte ontmoetingen. Bekijk klassiekers als de urn en het gekromde zwaard uit het vorstengraf van Oss (700-550 voor Christus) en de zilveren Vikingschat uit Wieringen (circa 850 na Christus), maar ontdek ook hoe het dagelijks leven van de mensen in de prehistorie, de Middeleeuwen en de zestiende eeuw eruit zag. Bijkomen van al die indrukken? Kruip vooral in één van de vijf oude, nagemaakte slaapplaatsen en zie hoe boeren, Romeinen en ridders voorbij draven.

Rijksmuseum van Oudheden in Leiden leent zich ook goed voor een familiedag, kinderfeestje (vanaf € 7,50 p.p.) en schoolreisje. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

 Bezoek www.rmo.nl

Met je neus op de geschiedenis. Foto: Rijksmuseum van Oudheden
Met je neus op de geschiedenis. Foto: Rijksmuseum van Oudheden
Fascinerende mummies. Foto: Rijksmuseum van Oudheden.
Fascinerende mummies. Foto: Rijksmuseum van Oudheden.
De klassieke wereld. Foto: Rijksmuseum van Oudheden.
De klassieke wereld. Foto: Rijksmuseum van Oudheden.
Duik in het verleden. Foto: Rijksmuseum van Oudheden
Duik in het verleden. Foto: Rijksmuseum van Oudheden
Rijksmuseum van Oudheden: sta oog in oog met een mummie!