Baggermuseum
Baggermuseum

Maak kennis met het heden en verleden van het baggerbedrijf in het Baggermuseum. Bezichtig één van de vele exposities met tekeningen, foto's, prenten en objecten uit het verleden. In het museumgebouw vind je de vaste en tijdelijke tentoonstellingen. Aan de hand van diverse scheepsmodellen wordt op de begane grond en de eerste verdieping de wondere wereld van het baggeren getoond. In de filmzaal bekijk je interessant videobeeld van baggerwerkzaamheden bij onder andere de Zuiderzeewerken en Dubai. Op de zolderverdieping bekijk je diverse schaalmodellen van dijken en waterkeringen. Neem ook een kijkje bij de opgebaggerde voorwerpen, zoals kanonskogels en pijpenkoppen.

De originele emmerbaggermolen 'De Friesland' uit 1936 is ook te bezichtigen. Hier proef je de sfeer van het leven vroeger aan boord. Breng aan het eind van je bezoek je kennis in de praktijk en verricht wat baggerwerkzaamheden in de BaggerPraktijkTuin!

Baggermuseum in Sliedrecht leent zich ook goed voor een kinderfeestje (vanaf € 3,00 p.p.), schoolreisje en bruidsreportage of trouwlocatie of trouwfeest. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

Baggermuseum