1

De Veenmolen van Wilnis




Neem een kijkje bij de historische Veenmolen van Wilnis

De Veenmolen van Wilnis bestaat al sinds 1823, maar is in de tussentijd wel veranderd én verhuisd. Zodra de molen eenmaal verhuisde naar de huidige plek in Wilnis, kreeg het meteen een nieuwe functie: het werd een korenmolen. Nu staat de Veenmolen ergens tussen de veenweiden, diepe droogmakerijen, bovenlanden en polders in, waar je het nog steeds kan bezoeken.

Voor het onderhoud van een molen is het belangrijk dat hij regelmatig draait. Daarom draaien ook de wieken van de Veenmolen van Wilnis nog iedere zaterdag hun rondje. Op deze dag mag je de molen ook bezoeken en bekijken. Soms wordt een korte rondleiding gegeven, mits de molenaar tijd heeft.

Al kun je áltijd een kijkje nemen in de molen en het bijbehorende winkeltje. Hier bieden ze onder meer volkorenmeel of pannenkoekenmeel aan, maar ook meer bijzondere producten als roggemix en kruidkoekmix. En vanzelfsprekend is het allemaal zelfgemaakt!

De Veenmolen van Wilnis in Wilnis leent zich ook goed voor een familiedag en schoolreisje. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

 Bezoek www.deveenmolen.nl

De Veenmolen van Wilnis
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.