Rondleiding Binnenhof & Ridderzaal door ProDemos

Rondleiding Binnenhof

Ooit op het Binnenhof in Den Haag geweest? Vanaf deze plaats wordt ons land al eeuwenlang bestuurd. Op deze historische locatie organiseert Bezoekerscentrum ProDemos verschillende rondleidingen. Breng een bezoek aan de Ridderzaal en/of de Eerste en/of Tweede Kamer der Staten-Generaal. Bekijk hier het actuele aanbod van rondleidingen.

Film, Ridderzaal en Tweede Kamer
Groepsgrootte maximaal 30 personen. Duur: circa 90 minuten, prijs € 9,50 per persoon.

Film en Ridderzaal
Dagelijks. Groepsgrootte maximaal 50 personen. Duur: circa 45 minuten, prijs € 5,50 per persoon.

Staten-Generaaltour: Eerste en Tweede Kamer en Ridderzaal
Groepsgrootte maximaal 30 personen. Duur: circa 90 minuten, prijs € 11,- per persoon.

Kinderrondleiding
Elke zaterdag om 13:00 uur en in de Haagse schoolvakanties vaker. Groepsgrootte maximaal 30 personen. Duur: circa 45 minuten, prijs € 5,50 per persoon.

Kinderrijk: iedere schoolvakantie
Als de politici op vakantie zijn nemen kinderen het Binnenhof over! Prijs: € 7,- per persoon, kinderen tot en met 3 jaar gratis toegang.

Audiotour ingesproken door Ferry Mingelen
Op eigen houtje het Binnenhof verkennen? Neem dan de audiotour mee, ingesproken door politiek journalist Ferry Mingelen. Hij vertelt bij vijftien plekken op en rond het Binnenhof iets over de geschiedenis of de politieke betekenis. De tour kost € 5,50 per persoon.

Historische 3D-app van het Binnenhof
Maak een tijdreis door de geschiedenis van het Binnenhof met de app. Mogelijk vanaf maandag tot en met zaterdag, om 11:00 uur of 14:00 uur. Huren kost € 5,50 per tablet.

Het aanbod van mogelijke rondleidingen verschilt per dag, omdat de gebouwen soms in gebruik zijn. Een overzicht van het actuele aanbod staat in het reserveringssysteem, waar je online tickets kunt bestellen. Online reserveren is aanbevolen. Let op: iedere bezoeker van de Tweede Kamer moet zich vooraf aanmelden. Dit kan online via een aanmeldformulier of via de aanmeldzuilen bij de bezoekersingang van het Kamergebouw (Lange Poten 4, Den Haag).

Rondleiding Binnenhof in Den Haag leent zich ook goed voor een bedrijfsuitje en schoolreisje. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

Bekijk de Ridderzaal. Foto: ProDemos.

ProDemos verzorgt interessante rondleidingen. Foto: ProDemos.

Bekijk de Ridderzaal. Foto: ProDemos.

Bekijk de Ridderzaal. Foto: ProDemos.

Bekijk de Ridderzaal. Foto: ProDemos.

Rondleiding op het Binnenhof. Foto: ProDemos.

Bekijk de Ridderzaal. Foto: ProDemos.

Kijkje op het Binnenhof in Den Haag. Foto: ProDemos.