Techniekmuseum Oyfo: verboden af te blijven!

Techniekmuseum Oyfo

In sommige musea mag je niet te dicht bij een kunstwerk komen, maar in Techniekmuseum Oyfo is het motto juist, 'Verboden af te blijven'. Dus wees niet bang om een stoommachine in gang te zetten of om te bellen met een telefoon met een draaischijf. In dit interactieve museum in Hengelo wordt iedereen enthousiast over techniek!

Doemuseum

Boor zout op met een enorme flipperkast, draai aan een 'spijkermotor' en bekijk die vervelende flitspaal eens van dichtbij. Dit en nog veel meer ontdek je in de verschillende museumzalen die gaan over textiel, machine- en werktuigbouw, elektrotechniek en telecommunicatie. De bovenste verdieping is ingericht voor kinderen. Speel in het Spel der Techniek of ga aan de slag met K'nex of speel in de puzzelhoek.

Techniekmuseum HEIM

Speel de games

Laat je verrassen door duurzame en slimme alternatieven uit deze tijd. Zo ontdek je op afdeling E-Mission de wereld van duurzame energie. Op een enorme interactieve wereldbol onderzoek je hoe het met moeder aarde gaat. Daarna check je in voor jouw E-mission naar duurzame energie. Speel E-games en verdien de meeste punten voor een schonere aarde. Ook kun je kennismaken met AAP, een interactieve orang-oetan die een spelletje met je speelt!

Vakanties, feestjes en schoolreisjes

In iedere schoolvakantie zijn er Doemiddagen voor de kinderen. Dat betekent, lekker knutselen met technische werkstukjes. Iedere derde zondag van de maand zijn er Doe- & Draaidagen, dan draaien ook de wat oudere machines, die normaal niet draaien. Let op: deze dagen zijn er niet in de zomer.

Leer meer over techniek!

Techniekmuseum Oyfo in Hengelo.

Leer meer over techniek!

Leer meer over techniek!

Leer meer over techniek!

Interactief museum. Foto: Herbert Wender

Leer meer over techniek!

De tentoonstelling Radar & Detectie.