1

Geitenboerderij Mèkkerstee


-advertentiepositie-Boerderij de Mèkkerstee: loop rond tussen 650 geiten!

Boerderij de Mèkkerstee is niet zomaar een kinderboerderij. Hier beleef je de charme van het boerenleven op zijn best. Loop rond tussen de geiten en andere boerderijdieren, zoals kippen, cavia's, paarden en varkens. Kinderen leven zich uit in de speeltuin. Tussendoor mag iedereen proeven van heerlijk zelfgemaakt ijs, appeltaart of biologische geitenkaas. En als klap op de vuurpijl kun je ook nog zien hoe al dit lekkers wordt gemaakt!

 Bezoek www.demekkerstee.nl

Kaas en ijs

Op de Mèkkerstee grazen maar liefst 650 geiten. De vrouwtjesgeiten geven zo'n drie liter melk per dag en iedere dag kun je om half vier zien hoe ze gemolken worden. Van deze verse melk maken ze in de kaasmakerij op ambachtelijke wijze biologische geitenkaas. Neem een kijkje en misschien mag je wel een blokje kaas proeven! Ook het ijs op de boerderij wordt helemaal zelf gemaakt, natuurlijk van heerlijke verse geitenmelk. De favoriete smaak van de bezoekers is boterbabbelaarijs...

Restaurant

Na een bezoek aan de geiten is het genieten van heerlijke verse appeltaart - met natuurlijk een klodder slagroom - of een ambachtelijk gemaakte pannenkoek. Nog niet genoeg gekregen van al die heerlijkheden? Loop dan even binnen bij de Landwinkel in een oude stal en neem heerlijk boerenlekkers mee naar huis!

Geitenboerderij Mèkkerstee in Ouddorp leent zich ook goed voor een bedrijfsuitje, high of afternoon tea, familiedag en schoolreisje. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

 Bezoek www.demekkerstee.nl

Zo wordt geitenkaas gemaakt. Foto: De Mèkkerstee
Zo wordt geitenkaas gemaakt. Foto: De Mèkkerstee
Op bezoek. Foto: De Mèkkerstee
Op bezoek. Foto: De Mèkkerstee
Jonge geitjes. Foto: De Mèkkerstee
Jonge geitjes. Foto: De Mèkkerstee
Spelen in de speeltuin. Foto: De Mèkkerstee
Spelen in de speeltuin. Foto: De Mèkkerstee