De leukste gratis uitstapjes

Zomervakantie | Nieuws door

Ga vliegtuig spotten of bezoek de apeneilanden van stichting AAP

10 augustus 2017 Toerisme Landelijk Niet iedereen heeft geld over voor een dure activiteiten. Wie toch een goedkoop dagje weg wil, kan natuurlijk gaan lopen of fietsen. Maar er zijn nog veel meer gratis uitstapjes in Nederland. DagjeWeg.NL heeft een paar geselecteerd die leuk zijn voor iedereen. Doe er je voordeel mee!

Foto 1. Kom de interactieve omgeving van FutureLand gratis ontdekken! Foto: FutureLand.

Op bezoek bij de apen

De Apeneilanden van Stichting AAP in Almere zijn vrij toegankelijk voor publiek. Op deze eilanden wonen apen die een ellendig leven achter de rug hebben. Doe mee met een rondleiding (op afspraak!). De apen zijn meestal tussen 9:30 uur en 16:00 uur buiten. Medewerkers van Stichting AAP houden woensdag, zaterdag en zondag een apenpraatje.

Nog veel meer gratis uitstapjes vindt u op gratisdagjeweg.nl. Ook op DagjeWeg.NL vindt u de goedkoopste uitstapjes, ook voor kinderen.

Pannenkoeken in het Kabouterbos

In Het Grote Kabouterbos draait het allemaal om, je raadt het al, kabouters! In de bosrijke omgeving liggen de paddenstoelenhuisjes verscholen. Loop de kabouterroute en speel op de kaboutertrimbaan. Er zit ook een pannenkoekenhuis verborgen. Hier eten is helaas niet gratis, maar de entree voor het Grote Kabouterbos wel!

Vliegtuigen spotten

In het gras, picknicken en naar vliegtuigen kijken: dat klinkt als een leuk dagje uit. Met name het Panoramaterras op Schiphol en Rotterdam Airport zijn aanraders. Op het panoramisch dakterras op Schiphol heb je een schitterend uitzicht over de luchthaven. Op meerdere plekken in Nederland zijn kleine vliegvelden te vinden, van Zeeland tot Texel. Neem de verrekijker mee en spot de mooiste vliegtuigen!

Veentreintje

Terug in de tijd met het Veenmuseum in Vriezenveenseveld. Dit historisch museum staat midden in de mooie natuur van Twente. Er zijn onder andere veenhutten, een Vriezenveense boerderij en een winkeltje uit de 19e eeuw te vinden. Met een origineel veentreintje kan een rondrit gemaakt worden over het terrein.

Beleef de toekomst in FutureLand!

Op de zeewering van de huidige Maasvlakte, met uitzicht op het nieuw ontwikkelde land, staat FutureLand, het informatiecentrum van Maasvlakte 2. Hier is van alles te zien, te doen en te leren. FutureLand is geschikt voor jong en oud, voor landrotten en waterratten, voor havenliefhebbers en gamers, voor gezinnen en groepen. In de interactieve omgeving van FutureLand is altijd wat te beleven.

Nog meer inspiratie voor de zomervakantie, de leukste uitstapjes voor het hele gezin!

Dagje uit op Willemsoord

Het schitterende cultureel erfgoed van Willemsoord laat je nog precies zien hoe de werf er vroeger uitzag. Dit is niet voor niets een rijksmonument! Struin over de oude werven, bezoek één van de leuke musea, maak een vaartocht in een prachtig gerestaureerde schip of laat de kinderen naar hartenlust spelen in een speelparadijs. Bezoek Den Helder voor een compleet dagje uit in de haven: jij kiest waar je een kijkje neemt!

Historische wandeling

Een hele dag cultuur snuiven en dat helemaal gratis! Het kan met de monumentale wandeling door Haarlem. Deze wandeling van het VVV is te downloaden op internet. Print uit en neem mee naar deze prachtige stad. DagjeWeg.NL ging u al voor. Lees de reportage over de historie van Haarlem. Ook de binnenstad van Gouda werd door een DagjeWeg-redacteur verkend. Lees alles over de gouden historie van Goudse kaas, hofjes en monumenten. Deze wandeling kost slechts 2,50 euro!

Rondstruinen tussen de theepotten

Is er echt een museum over theepotten? Jazeker, in Swartbroek val je van de ene verbazing in de andere. Hier staat een heus Theepottenmuseum, met 1600 varianten in alle vormen en kleuren. Een kat, een Marsmannetje, een huis of een scheidsrechter: er komt echt thee uit! Voor niets te bezoeken, leuk om even binnen te kijken!

Paarden en bijen

Bij Imkerij Poppendamme draait het allemaal om de bij en het trekpaard. De bij is het kleinste landbouwhuisdier, het trekpaard het grootste. In het museum is van alles te vinden over de honingbij. Voor kinderen is er een speciale overdekte Bijen- en Energiespeelplaats. Ga op in de rol van bijenkoningin of leer alles over duurzame energie!

Gratis rondleiding door Yakult fabriek

In de Yakult fabriek in Almere ga je helemaal gratis op factory tour! Hier krijg je een rondleiding van ongeveer anderhalf uur en leer je alles over het productieproces van een flesje Yakult. Dit befaamde flesje wordt iedere dag door meer dan 35 miljoen mensen uit 33 verschillende landen gedronken. Na je gratis tour krijg je ook nog eens gratis een leuke goodiebag mee naar huis!

Bijna gratis naar de speeltuin

Oké, de speeltuin van Vaesrade is niet helemaal gratis. Toch is het de moeite waard om er aandacht aan te besteden. Voor minder dan een euro krijgt u toegang tot een zeer uitgebreide speeltuin met allerlei glijbanen, schommels en klimtoestellen. Er is ook een kinderboerderij met onder meer kippen, cavia’s, konijnen en schapen.

Nog meer tips voor een gratis dagje uit

Foto 2. Ga op leerzame tour door de Yakult fabriek. Foto: Yakult fabriek.

1 reactie

Laatst gewijzigd: 2019-06-19 17:13:55 · Gepubliceerd: 2008-08-06 14:20:30 - 123558