Budgetvriendelijke uitstapjes

Voordelige uitjes! Van lage prijzen en korting worden we blij

Bekijk aanbiedingen op DagjeWeg.NL Tickets Redactioneel door
Foto 1. Voor een paar euro kun je eindeloos verdwalen in het labyrint op het Drielandenpunt. Foto: Visit Zuid-Limburg

15 juli 2023 bijgewerkt: 31 augustus 2023 Toerisme Landelijk De afgelopen tijd te veel geld uitgegeven? Of ben je gewoon niet zo'n big spender? Gelukkig hoeft dat leuke uitjes niet in de weg te staan! Wij geven je leuke tips voor goedkope of gratis dagjes weg!

Als zoete broodjes

Hattem, Gelderland - De geur van warme broodjes, zoete koeken en gevulde bonbons. Kijk een dagje mee met een bakker in het Nederlands Bakkerijmuseum en knoop ook zelf het schort voor. Natuurlijk moet je het een en ander voorproeven. In de vakanties is het er extra leuk: de dagelijkse demonstraties van bakkers Fred en Martijn maken deze dag onvergetelijk! Een lekker uitje voor het hele gezin en nog leerzaam ook.

Dagje retro in museum

Hoorn, Noord-Holland - Hoe zag een woonkamer er uit in de jaren zeventig? Wat voor winkeltjes hadden ze vroeger en hoe kregen kinderen les anno 1950? In Museum van de 20e Eeuw neem je onder andere een kijkje bij een kruidenier en een ouderwetse herenkapper. Het museum zit vol retro spullen van vroeger. Bekijk oud speelgoed en allerlei vintage apparaten die in die tijd juist modern waren. Ontdek wie en wat er toen hip en populair was - iets waar we nu misschien wel om zouden lachen. Of komen al die oude rages nu weer terug? Ontdek het in het museum. Voor kinderen een blik in de tijd van hun opa en oma, voor ouders en grootouders een nostalgisch dagje terug naar vroeger.

Foto 2. In Museum van de Twintigste Eeuw ga je voor een prikkie terug in de tijd. Foto: DagjeWeg.NL.

Wat zou jij doen in WOII?

Overloon, Noord-Brabant - Voor welke kant zou jij kiezen in oorlogstijd? Zou je het hoofd koel houden en met de nieuwe winden meewaaien of vechten in het verzet? Nu is het makkelijk praten om achteraf de juiste keuze te maken, maar in de tijd zelf was dat een stuk lastiger. In het gigantische Oorlogsmuseum Overloon leer je spannende verhalen kennen van mensen uit oorlogstijd en bewonder je voertuigen en persoonlijke spullen uit die tijd. Bestel via DagjeWeg.Tickets! Ga met 15% korting naar Oorlogsmuseum Overloon.

Internationaal dagje uit

Vaals, Limburg - In één dagje Nederland, Duitsland en België bezoeken? Dat kan! Op het Drielandenpunt Vaals komen de grenzen van deze landen samen. Het is ook het allerhoogste punt van Nederland: het ligt op maar liefst 323 meter boven zeeniveau. Het drielandenpunt is gratis toegankelijk en in de omgeving zijn tig mooie wandel-, auto- en fietsroutes te ontdekken. Er is ook een gratis speeltuin. Voor het labyrint betaal je een paar euro entree. Tip: vlakbij het drielandenpunt staat de Skywalk. Vanaf hier heb je op 34 meter hoogte een prachtig uitzicht over Nederland, België en Duitsland. Let wel: het platform is van glas, dus je staat op een doorzichtige vloer. Wie durft?

Schip ahoy!

Amsterdam, Noord-Holland - Donderende kanonnen klinken over de woeste zee en de wind waait om je oren. Piraten, schepen en walvissen komen voorbij, terwijl de golven tegen de boeg kapot slaan. Beleef een spannende reis op zee in Het Scheepvaartmuseum! Hier stap je aan boord van oud schip en ontdek je alles over het leven op het water van vroeger. Helemaal leuk: ontdek alles over walvissen in Het verhaal van de walvis.

Foto 3. Begin je dagje weg bij het Scheepvaartmuseum met Walvisyoga. Foto: Twycer

Lekker groen doen in Drenthe

Assen, Drenthe - Een dagje uit tussen het groen kost je niets! Aan de rand van het Asserbos, vlak buiten het centrum van Assen, vind je Kinderboerderij De Hofstede en Duurzaamheidscentrum Assen. Beide uitjes zijn gratis en nog leerzaam ook. Op de kinderboerderij ontmoet je geiten, ezels, pauwen, kalkoenen en andere schattige dieren. In het Duurzaamheidscentrum Assen kom je op nieuwe, groene ideeën. Hier staat recyclen en bewust leven centraal, op een speelse manier. Speel bijvoorbeeld in de waterspeeltuin, volg een speurtocht door de tuin op het dak of beklim de uitkijktoren voor een mooi uitzicht over het Drentse bos.

Budgetproof sprookjespark

Enkhuizen, Noord-Holland - Je een dagje onderdompelen in een wereld vol magie, sprookjes en nostalgie. Duur? Nee hoor, Sprookjeswonderland is gewoon betaalbaar. In dit sprookjespark vind je een Sprookjesbos vol bekende sprookjesfiguren, een kasteel met een magische musical en meerdere betoverende siertuinen om doorheen te huppelen. Hans en Grietje, Sneeuwwitje, Klein Duimpje: ze lopen allemaal in Enkhuizen rond. Ga in het Tijdhuis op bezoek bij Vadertje Tijd en speel met krokodillen en soldaten in de speeltuin.

Leren over planten en stampen door de modder

't Harde, Gelderland - Voor een leuk én gezond dagje uit, zit je bij de A. Vogeltuinen wel goed. Hier kom je in aanraking met heel veel verschillende planten, kruiden en bloemen. Wist je dat deze vaak ook een geneeskrachtige werking hebben? De gewassen die hier groeien worden namelijk gebruikt voor de producten van A. Vogel. Ook hebben ze hier een interactief bezoekerscentrum waar de zintuigen worden geprikkeld en waar je in aanraking komt met het verhaal achter de tuinen. Volg het blotevoetenpad, waad door een meterdiep bad met modder en doe rek en strek oefeningen. Ook is er een toffe speeltuin mét kabelbaan en er zijn mooie wandelroutes door de bossen rondom de tuinen. Sluit je dag af in de pluk- en smultuin. En het allerfijnste? De toegang is helemaal gratis!

Goedkope uitstapjes

  • Een wandeling in de buitenlucht is altijd gratis en nog gezond ook. Bezoek een natuurpark en geniet van de mooie omgeving, de frisse lucht en elkaars gezelschap. Neem een tasje met zelfgemaakte snacks mee en je picknick in de natuur kan beginnen. Leuk met het gezin of voor een romantisch afspraakje.
  • Uitjes met korting zijn fijn voor de Hollandse portemonnee. Bekijk speciale aanbiedingen op DagjeWeg.Tickets.
Foto 4. Gezellig samen lekkere dingen maken en daarna natuurlijk alles proeven! Foto: Nederlands Bakkerijmuseum.

Laatst gewijzigd: 2023-08-31 17:34:13 · Gepubliceerd: 15 juli 2023 - 154676

Activiteiten Museum van de 20e Eeuw

Nu te bezoeken

Expositie 90 jaar LEGO


Het museum in Hoorn heeft inmiddels al 130.000 bezoekers met de expositie “90 jaar LEGO” ontvangen. In drie zalen zijn veel diorama’s, bouwwerken en historisch LEGO te ontdekken.

Expositie “90 jaar LEGO”


Op de expositie “90 jaar LEGO” toont het Museum van de 20e Eeuw in 3 zalen een unieke collectie die de hele periode van LEGO beslaat. Vanwege het succes, meer dan 135.000 bezoekers, is de...