Ben jij een zeesoldaat? Ontdek het in het Mariniersmuseum!

Mariniersmuseum

Hoe is het om in de woestijn of in de jungle te werken? En hoe overleven mariniers onder deze zware omstandigheden? Ga zelf als soldaat op onderzoek uit en ontdek alle verhalen van het Korps Mariniers in het Mariniersmuseum.

Ontdek grootse verhalen

De verhalen die in het Mariniersmuseum worden gedeeld, zijn interessant voor iedereen - of je nu acht of tachtig bent. Leer meer over bekende missies van vroeger en missies van nu. In het programma 'Een dag uit het leven van een marinier' vertellen mariniers over hun dagelijkse werkzaamheden tijdens hun missie in Uruzgan. De mariniers vertellen welke impact die reis op ze heeft gehad. Hoe was het daar? En wat moesten ze daar doen? Dit en nog veel meer kom je te weten in alle exposities en presentaties in het museum.

Ga zelf op avontuur

Zelf ervaren hoe het is om te werken op missie? Dat kan! In de 4D experience Mariniers op Missie vorm je met andere bezoekers een team van twee tot zes mensen. Samen kiezen jullie één van de drie missies om te volbrengen. Ieder teamlid krijgt een rang en heeft een eigen unieke taak om uit te voeren. Je draagt ook echt de kleding en uitrusting die bij zo'n missie horen! Door audiotechnieken en projecties lijkt jullie missie levensecht.

Ook leuk: de game VUUR! Stap achter een echte mitrailleur op een bewegende boot in deze spannende game. De opdracht is om te voorkomen dat piraten een koopvaardijschip kapen. Help de mariniers een handje, ontwapen de piraten en zorg ervoor dat het schip veilig verder kan varen. Maar pas op, de piraten zelf mag je niet raken want dan is het game over!

Duik in echte missies

Wandel door de tijd, met 1665 als startpunt. Beleef de slag bij Chatham, het bombardement van Rotterdam in mei 1940 en de missies naar Irak en Afghanistan. De Wijnhaven in Rotterdam - waar het Mariniersmuseum staat - is een belangrijke plek in de geschiedenis van het Korps Mariniers. Hier vochten de mariniers in de meidagen van 1940 tegen de Duitse invasie. Bekijk oude krantenknipsels, foto's van soldaten, uniformen en nog veel meer.

Mariniersmuseum in Rotterdam leent zich ook goed voor een kinderfeestje en schoolreisje. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

Foto: Mariniersmuseum.

Foto: Mariniersmuseum.

Foto: Mariniersmuseum.

Foto: Mariniersmuseum.

Foto: Mariniersmuseum.

Foto: Mariniersmuseum.

Foto: Mariniersmuseum.

Foto: Mariniersmuseum.

Foto: Mariniersmuseum.

Foto: Mariniersmuseum.