Aan de slag als onderzoeker in Science Centre Delft

In het Science Centre Delft gaat de wondere wereld van techniek en wetenschap voor je open! Samen met TU-wetenschappers en studenten bouwt het Science Centre Delft aan interactieve presentaties over onderzoeken van de Technische Universiteit. Doe en denk mee! Laat met behulp van magneten een trein laten zweven, race tegen een zelfsturende robotauto en ontwerp je eigen vliegtuigvleugel.

Wetenschap wordt kinderspel

Het Science Centre Delft staat vol technische creaties die leuk en leerzaam zijn om uit te proberen. En achter elk onderdeel zit een wetenschappelijk verhaal. Ontdek spelenderwijs hoe zonne-energie werkt en ontdek hoe we in de toekomst aardbevingen beter kunnen handelen. Uitleg per onderdeel staat niet kant-en-klaar op informatiebordjes: je wordt juist uitgedaagd om vragen te stellen en veel zelf te ontdekken. Zo ervaren kinderen hoe het is om onderzoeker te zijn.

Maak je eigen uitvinding

Het hele jaar door kun je meedoen aan interessante workshops. Maak onder begeleiding je eigen intelligente robot of maak je eigen zweefvliegtuig. Op de website van het Science Centre Delft staat de agenda met deze en nog veel meer workshops - superleuk voor kinderen vanaf ongeveer zes tot en met vijftien jaar.

Geef een feestje!

Ben je binnenkort jarig of heb je iets anders te vieren? Geef een science tintje aan je feestje en ga met vriendjes en vriendinnetjes aan de slag als onderzoeker. Maak wandelend robotje, ontwerp een eigen zonneauto of ga met de hele groep solderen. Bekijk alle mogelijkheden voor een kinderfeestje bij het Science Centre Delft. Ook voor schoolklassen heeft het Science Centre Delft leuke workshops voor een leuk en leerzaam schooluitje.

Wil je de studenten van de TU Delft volgen? Kijk TU Delft TV, een studentenproject wat bijzonder onderzoek en leuke projecten vastlegt op video. Door de twee à drie minuten durende filmpjes duik je in de wereld van de TU Delft.

Aan de slag als onderzoeker in Science Centre Delft in Delft leent zich ook goed voor een familiedag, kinderfeestje (vanaf € 10,00 p.p.), schoolreisje en workshop. Deze activiteit is geschikt voor kinderen en tieners.

Ga zelf op onderzoek uit. Foto: Science Centre Delft.

Stap in de wereld van techniek en wetenschap. Foto: Science Centre Delft.

Ga zelf op onderzoek uit. Foto: Science Centre Delft.

Ga zelf op onderzoek uit. Foto: Science Centre Delft.

Ga zelf op onderzoek uit. Foto: Science Centre Delft.

Maak je eigen robotje. Foto: Science Centre Delft.

Ga zelf op onderzoek uit. Foto: Science Centre Delft.

Doe mee met leuke experimenten. Foto: Science Centre Delft.

Ga zelf op onderzoek uit. Foto: Science Centre Delft.

Bekijk de mineralen van dichtbij. Foto: Science Centre Delft.