twente

Twente Museum (50)

Experimenteer, speel en leer erop los in De Museumfabriek

ENSCHEDE, OVERIJSSEL - Beleef de geschiedenis én de toekomst van Twente! De Museumfabriek is een familiemuseum vol wisselende tentoonstellingen. Laat je fantasie de vrije loop en speel, experimenteer en steek je handen uit de mouwen in de fabriek.

open op zondag, dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag - soms geopend op maandag

volwassenen vanaf € 8,50

kinderen vanaf € 7,50

peuters gratis

Klompenmuseum Sköpke

ENTER, OVERIJSSEL - Meer dan driehonderd klompenmakers maakten van het dorpje Enter een echt klompendorp. Bekijk in dit museum allerlei verschillende soorten van deze oer-Hollandse houten schoenen.

's zondags gesloten

volwassenen vanaf € 4,00

kinderen vanaf € 1,50

Emaillemuseum

HOLTEN, OVERIJSSEL - Voor de tijd van hard plastic keukengerei hadden we emaille. Dit sierlijke materiaal was bijna onslijtbaar. Het Emaillemuseum heeft een leuke collectie van koffiebussen, pannensets, petreoleumstellen en nog veel meer. Allemaal op kleur gesorteerd!

elke dag geopend

gratis toegang

Museum No Hero

DELDEN, OVERIJSSEL - In Museum No Hero, in een rentmeesterhuis op landgoed Twickel, zie je de bijzondere collectie van kunstverzamelaar Geert Steinmeijer.

open op zondag, woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag

volwassenen vanaf € 12,50

kinderen gratis

Museum Bussemakerhuis

BORNE, OVERIJSSEL - Ga terug in de tijd tijdens een bezoek aan het Bussemakerhuis in Borne. Door de stijlkamers, een theeschenkerij en weefgetouwen neem je een kijkje in het leven van de familie Bussemaker.

's maandags gesloten

volwassenen vanaf € 6,00

kinderen gratis

Rijssens Museum

RIJSSEN, OVERIJSSEL - In het Rijssens Museum kan het rijke verleden van Rijssen worden ontdekt. Er is zelfs een verkleedkist met klederdracht.

open op dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag

volwassenen vanaf € 5,50

kinderen vanaf € 3,50

peuters gratis

TETEM - Kunstruimte

ENSCHEDE, OVERIJSSEL - Wandel zomaar museum TETEM binnen voor een gratis bezoekje. De nieuwste mediakunst en een tentoonstellingsruimte om cultuur voor iedereen toegankelijk te maken.

elke dag geopend

gratis toegang

Museum Ton Schulten

OOTMARSUM, OVERIJSSEL - Eerst reclamemaker, nu kunstenaar: Museum Ton Schulten laat de ontwikkeling zien van het oeuvre van de schilder. Abstracte doeken, bloemstillevens en landschapsmozaïeken zijn geïnspireerd op het Twentse coulisselandschap.

elke dag geopend

volwassenen vanaf € 5,00

kinderen gratis

Museum De Hofnar

OLDENZAAL, OVERIJSSEL - Narren, prinsen en prinsessen. De geschiedenis van jarenlang carnaval in Oldenzaal is bewaard in Museum De Hofnar.

's maandags gesloten

volwassenen vanaf € 4,00

kinderen vanaf € 2,00

Cosmos Sterrenwacht en Planetarium

LATTROP, OVERIJSSEL - Bij Cosmos Sterrenwacht ontdekken bezoekers van alles over weer- en sterrenkunde. Pak die telescoop erbij en tuur in de lucht!

open op zondag, dinsdag, woensdag, donderdag en zaterdag

volwassenen vanaf € 8,00

kinderen vanaf € 5,00

peuters gratis

Schoolmuseum Educatorium

OOTMARSUM, OVERIJSSEL - Hoe leerden ze vroeger? Het 'aap-noot-mies'-leesplankje en allemaal andere historische leermiddelen zijn te zien in Onderwijsmuseum Educatorium.

elke dag geopend

volwassenen vanaf € 5,00

kinderen gratis

Van de redactie

UITagenda Twente, vanaf 21 augustus 2018