Fort Abcoude: UITagenda & activiteiten

Bekijk de activiteiten van Fort Abcoude. Bent u er geweest? Kom terug naar DagjeWeg.NL om uw beoordeling achter te laten!

Voorjaar op landgoed de Bijvanck »

02-04-23 Ga op stap met de boswachter over het prachtige landgoed de Bijvanck. Een uitstekende gelegenheid om te genieten van de voorjaarsbloemen!

Pop-up restaurant SterkWater Abcoude »

09-03-23 - 02-04-23 SterkWater keert terug naar Fort Abcoude! Vanaf maart geniet je van een bijzonder 5-gangen diner in Fort bij Abcoude. Kom jij tussen 9 maart en 2 april genieten van een bijzondere avond uit, vol verhalen, muziek en een heerlijk diner?

Lezing dag-en nachtvlinders Smeerling Onstwedde »

31-03-23 Het wordt weer lente en de vlinders gaan zich weer in al hun kleuren laten zien. Nieuwsgierig welke dagvlinders u kunt tegenkomen in Westerwolde? Meld je dan nu aan voor de lezing, georganiseerd door Natuurmonumenten.

Leve de lente! Wandelen en vogels kijken op Marker Wadden »

31-03-23 De vogels keren terug uit het zuiden, het wordt langzaam wat warmer en planten komen op: het is lente! Tijdens deze extra lange wandelexcursie op Marker Wadden loop je over weinig belopen paden, die binnenkort weer afgesloten worden vanwege het...

Nachtwachter in het Dommeldal Riethoven »

31-03-23 Natuurmonumenten organiseert op vrijdagavond 31 maart een bijzondere avondactiviteit voor kinderen van 7 tot 10 jaar in het Dommeldal. Durf jij mee het bos in, om de geheimzinnige Nachtwachter te zoeken?

Dageraad op Veluwezoom Rheden »

01-04-23 Ga mee met een wandeling vroeg in de ochtend, ervaar de overgang van nacht naar dag en zie de zon opkomen. Een fantastische ervaring waarin het wakker worden in de natuur bijzondere aandacht krijgt. Op dit tijdstip is de energie in de natuur heel...

Ontdek de vogels van ’s-Graveland »

01-04-23 Voor de vroege (beginnende) vogelaars! Maak een wandeling met onze boswachter en ontdek de gevleugelde bewoners van de 's-Gravelandse buitenplaatsen. Ga mee! Met een beetje geluk hoor en zie je de Tjiftjaf, de Fitis, het Zwartkopje of de Specht.

Friese ledenbijeenkomst weidevogels Leons »

01-04-23 De grutto staat centraal op de ledenbijeenkomst op 1 april in het kerkje van Leons. Wat doet Natuurmonumenten om voor deze vogel in de Greidhoeke meer ruimte te creeren en ze het naar de zin te maken? Hoe werken we samen met de boeren? En wat...

Leer het eiland fietsend kennen Schiermonnikoog »

01-04-23 Eilander Thijs de Boer neemt u graag mee op deze fietsexcursie. Hij vertelt over de boeiende geschiedenis van het dorp en de gevarieerde landschappen van het eiland, vol bijzondere planten en dieren.

Klimaatwandelen met de boswachter Epen »

01-04-23 Het Geuldal heeft als gevolg van klimaatveranderingen steeds vaker last van te hoog water of droogte. Wandel mee en u krijgt in het terrein getoond en uitgelegd hoe we het landschap als bondgenoot kunnen inzetten om het water in dit gebied...

Vollemaanwandeling op De Slotplaats Bakkeveen »

01-04-23 En nacht per maand staat de aarde precies tussen de zon en de maan: het is volle maan. Een paar keer per jaar neemt de boswachter je mee op pad om dit mystieke natuurverschijnsel te bewonderen. Samen dwaal je door de in stilte gehulde bossen en...

Strandschoonmaakactie op Schiermonnikoog Schiermonnikoog »

02-04-23 Op zondag 2 april trappen Natuurmonumenten, de Eilander Balgexpres en Gemeente Schiermonnikoog het toeristisch seizoen af met het schoonmaken van het Noordzeestrand. We vertrekken vanuit paal 3 en rijden richting oost waar we aan de slag gaan met...

Met de gids op stap in April Rheden »

02-04-23 Ga met onze gids opstap in dit vroege voorjaar. Vast wel eens gehoord; April doet wat hij wil! Dit gaan we ontdekken met een heerlijke wandeling over Landgoed Heuven en de bossen van Herikhuizen. Het is misschien nog heel erg koud of voelen we de...

Kijken op Fort Kijkuit »

02-04-23 02-04-23 Laat je rondleiden op Fort Kijkuit! Kom langs (reserveren mg, maar hoeft niet) en laat je verrassen! Elke eerste zondag van de maand van 12:00 tot 16:00 uur. Gratis voor leden van Natuurmonumenten.

Ontdek authentiek Fort Waver-Amstel Waverveen »

15-04-23 Ga op pad met onze fortengids en stap regelrecht de geschiedenis in op Fort Waver-Amstel, waar de tijd lijkt stil te staan. Ontdek dit imposante onderdeel van het UNESCO Werelderfgoed De Hollandse Waterlinies op zaterdag 15 april.

Ontdek Fort bij Nigtevecht Abcoude »

16-04-23 Verscholen in het groen ligt een fort met een prachtig verhaal. Tijdens een rondleiding op Fort bij Nigtevecht komt de geschiedenis tot leven. Ontdek dit onderdeel van UNESCO Werelderfgoed op zondag 16 april.

Pop-up expositie Atlantikwall in kaart Den Haag »

17-04-23 - 05-05-23 Van 17 april t/m 4 mei vind je op het provinciehuis Zuid-Holland de prachtige expositie Atlantikwall in kaart. Bekijk reusachtige historische kaarten terwijl de audioguide je alles vertelt over deze Duitse verdedigingslinie. Toegang gratis!

Beleef het mysterie van Fort bij Abcoude Abcoude »

22-04-23 Verscholen achter een groene wal ligt het allereerste fort van de Stelling van Amsterdam. De dikke deuren van de kazerne zijn alle dagen potdicht, maar samen met een fortengids mag jij een kijkje nemen... op zaterdag 22 april.

Ontdek Fort Nieuwersluis Nieuwersluis »

23-04-23 Bezoek Fort Nieuwersluis en kom thuis met een hoofd en hart vol verhalen. Ervaar het leven in de commandopost uit de Koude Oorlog en neem een kijkje in een munitiekelder en ontdek de boeiende geschiedenis van deze plek op zondag 23 april.

Ontdek authentiek Fort Waver-Amstel Waverveen »

06-05-23 Ga op pad met onze fortengids en stap regelrecht de geschiedenis in op Fort Waver-Amstel, waar de tijd lijkt stil te staan. Ontdek dit imposante onderdeel van het UNESCO Werelderfgoed De Hollandse Waterlinies op zaterdag 6 mei.

Kijken op Fort Kijkuit Kortenhoef »

07-05-23 Laat je rondleiden op Fort Kijkuit! Kom langs (reserveren mg, maar hoeft niet) en laat je verrassen! Elke eerste zondag van de maand van 12:00 tot 16:00 uur. Gratis voor leden van Natuurmonumenten.

Ontdek Fort bij Nigtevecht Abcoude »

14-05-23 Verscholen in het groen ligt een fort met een prachtig verhaal. Tijdens een rondleiding op Fort bij Nigtevecht komt de geschiedenis tot leven. Ontdek dit onderdeel van UNESCO Werelderfgoed op zondag 14 mei.

Ontdek Fort Nieuwersluis Nieuwersluis »

21-05-23 Bezoek Fort Nieuwersluis en kom thuis met een hoofd en hart vol verhalen. Ervaar het leven in de commandopost uit de Koude Oorlog en neem een kijkje in een munitiekelder en ontdek de boeiende geschiedenis van deze plek op zondag 21 mei.

Beleef het mysterie van Fort bij Abcoude Abcoude »

27-05-23 Verscholen achter een groene wal ligt het allereerste fort van de Stelling van Amsterdam. De dikke deuren van de kazerne zijn alle dagen potdicht, maar samen met een fortengids mag jij een kijkje nemen... op zaterdag 27 mei.

Rondleiding in de Biberbunker Oostvoorne »

28-05-23 Verscholen in de duinen van Oostvoorne ligt de Stelling Biberbunker.De Biberbunker is uniek in Nederland; het is de enige toegankelijke bunker van deze soort. Ga op zondag 28 mei 2023 mee met de rondleiding.

Ontdek Fort bij Nigtevecht Abcoude »

17-06-23 Verscholen in het groen ligt een fort met een prachtig verhaal. Tijdens een rondleiding op Fort bij Nigtevecht komt de geschiedenis tot leven. Ontdek dit onderdeel van UNESCO Werelderfgoed op zaterdag 17 juni.

Ontdek Fort Nieuwersluis Nieuwersluis »

18-06-23 Bezoek Fort Nieuwersluis en kom thuis met een hoofd en hart vol verhalen. Ervaar het leven in de commandopost uit de Koude Oorlog en neem een kijkje in een munitiekelder en ontdek de boeiende geschiedenis van deze plek op zondag 18 juni.

Beleef het mysterie van Fort bij Abcoude Abcoude »

24-06-23 Verscholen achter een groene wal ligt het allereerste fort van de Stelling van Amsterdam. De dikke deuren van de kazerne zijn alle dagen potdicht, maar samen met een fortengids mag jij een kijkje nemen... op zaterdag 24 juni.

Rondleiding in de Biberbunker Oostvoorne »

25-06-23 Verscholen in de duinen van Oostvoorne ligt de Stelling Biberbunker.De Biberbunker is uniek in Nederland; het is de enige toegankelijke bunker van deze soort. Ga op zondag 25 juni 2023 mee met de rondleiding.

Ontdek authentiek Fort Waver-Amstel Waverveen »

08-07-23 Ga op pad met onze fortengids en stap regelrecht de geschiedenis in op Fort Waver-Amstel, waar de tijd lijkt stil te staan. Ontdek dit imposante onderdeel van het UNESCO Werelderfgoed De Hollandse Waterlinies op zaterdag 8 juli.

Ontdek Fort bij Nigtevecht Abcoude »

16-07-23 Verscholen in het groen ligt een fort met een prachtig verhaal. Tijdens een rondleiding op Fort bij Nigtevecht komt de geschiedenis tot leven. Ontdek dit onderdeel van UNESCO Werelderfgoed op zondag 16 juli.

Beleef het mysterie van Fort bij Abcoude Abcoude »

23-07-23 Verscholen achter een groene wal ligt het allereerste fort van de Stelling van Amsterdam. De dikke deuren van de kazerne zijn alle dagen potdicht, maar samen met een fortengids mag jij een kijkje nemen... op zondag 23 juli.

Ontdek Fort Nieuwersluis Nieuwersluis »

30-07-23 Bezoek Fort Nieuwersluis en kom thuis met een hoofd en hart vol verhalen. Ervaar het leven in de commandopost uit de Koude Oorlog en neem een kijkje in een munitiekelder en ontdek de boeiende geschiedenis van deze plek op zondag 30 juli.

Ontdek Fort bij Nigtevecht Abcoude »

12-08-23 Verscholen in het groen ligt een fort met een prachtig verhaal. Tijdens een rondleiding op Fort bij Nigtevecht komt de geschiedenis tot leven. Ontdek dit onderdeel van UNESCO Werelderfgoed op zaterdag 12 augustus.

Ontdek authentiek Fort Waver-Amstel Waverveen »

13-08-23 Ga op pad met onze fortengids en stap regelrecht de geschiedenis in op Fort Waver-Amstel, waar de tijd lijkt stil te staan. Ontdek dit imposante onderdeel van het UNESCO Werelderfgoed De Hollandse Waterlinies op zondag 13 augustus.

Beleef het mysterie van Fort bij Abcoude Abcoude »

20-08-23 Verscholen achter een groene wal ligt het allereerste fort van de Stelling van Amsterdam. De dikke deuren van de kazerne zijn alle dagen potdicht, maar samen met een fortengids mag jij een kijkje nemen... op zondag 20 augustus.

Vaartocht Fort Everdingen/ Goilberdingerwaard Vianen »

24-08-23 Vaar op 24 augustus mee op safarischip Blauwe Bever naar de bierbrouwerij op het terrein van Fort Everdingen en wandelen door de Goilberdingerwaard. Een excursie vol variatie: natuur, cultuurhistorie en ambachtelijk bier.

Ontdek Fort Nieuwersluis Nieuwersluis »

27-08-23 24-09-23 Bezoek Fort Nieuwersluis en kom thuis met een hoofd en hart vol verhalen. Ervaar het leven in de commandopost uit de Koude Oorlog en neem een kijkje in de munitiekelder en ontdek de boeiende geschiedenis van dit fort op zondag 24 september.

Beleef het mysterie van Fort bij Abcoude Abcoude »

30-09-23 Verscholen achter een groene wal ligt het allereerste fort van de Stelling van Amsterdam. De dikke deuren van de kazerne zijn alle dagen potdicht, maar samen met een fortengids mag jij een kijkje nemen... op zaterdag 30 september.

Openstelling Rijswijk »

01-10-23 Breng een bezoek aan het best bewaarde geheim van Rijswijk! Museum Bescherming Bevolking - Bunkercomplex Park Overvoorde is op zondag 1 oktober geopend voor bezoekers van 10:00- 15:30 uur. #rijswijk