zuid-holland

Zuid Holland Kasteel (16)

Ruïne Kasteel Merwede

DORDRECHT, ZUID-HOLLAND - Van het Kasteel te Merwede staat tegenwoordig nog maar een heel klein deel overeind. Het is het restant van een vrij groot vierkant kasteel dat al in de vijftiende eeuw tot ruïne is vervallen.

elke dag geopend

gratis toegang

BIGGO Restaurant

RHOON, ZUID-HOLLAND - BIGGO Restaurant bevindt zich in het Kasteel van Rhoon. Het restaurant beschikt onder andere over een wijnhuisje, waar gasten hun wijn kunnen voorproeven.

open op dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag

entree vanaf € 45,00

Paleis Kneuterdijk

DEN HAAG, ZUID-HOLLAND - Het voormalige Paleis van Willem II weleens van binnen willen bekijken? Volg een rondleiding door het gebouw en de prachtige paleistuin van Paleis Kneuterdijk!

soms geopend op vrijdag

entree vanaf € 12,50

Kasteel Duivenvoorde

VOORSCHOTEN, ZUID-HOLLAND - Kasteel Duivenvoorde herbergt een collectie familieportretten, zilver en zeldzame boeken. In de zomer is het kasteel met een rondleiding te bekijken. Het park is altijd open voor publiek.

geopend, 's maandags gesloten

volwassenen vanaf € 12,50

kinderen vanaf € 3,00

peuters gratis

Sparta Stadion

ROTTERDAM, ZUID-HOLLAND - In het voetbalstadion van Sparta, ook wel 'Het Kasteel', organiseer je de leukste evenementen zoals feesten, een workshop penalty schieten en een wijnproeverij. Of boek een rondleiding door het stadion!

elke dag geopend

entree onbekend

Maak je eigen zandsculptuur

AMSTERDAM, ZUID-HOLLAND - De mooiste creaties maak je van natuurelementen. Waan je een zandkunstenaar en maak je eigen zandsculptuur! Leuk met een vrijgezellenfeestje of bedrijfsuitje.

elke dag geopend

entree vanaf € 28,50

Kasteel Ruïne van Teylingen

VOORHOUT, ZUID-HOLLAND - Ontdek de geschiedenis van de Tachtigjarige Oorlog in de ruïne van Teylingen. Vroeger was dit een prachtig slot. Nu staan alleen de muren nog overeind.

in het weekend geopend

volwassenen vanaf € 3,00

kinderen vanaf € 1,50

peuters gratis

Kasteel Keukenhof

LISSE, ZUID-HOLLAND - Landgoed Keukenhof ligt midden in de bloembollenstreek. Het kasteel op dit landgoed is een prachtige plek voor een bruiloft of ander feest!

elke dag geopend

entree gratis

Vredespaleis Den Haag

DEN HAAG, ZUID-HOLLAND - Ontdek zowel de buitenkant als de binnenkant van het Vredespaleis tijdens een rondleiding. Loop van de grote trap en bekijk de prachtige Japanse zaal.

's maandags gesloten

volwassenen vanaf € 9,50

kinderen gratis

Museum Bisdom van Vliet

HAASTRECHT, ZUID-HOLLAND - Museum Bisdom van Vliet is een van Nederlands mooiste woonhuismusea. Hier wordt getoond hoe de familie Bisdom van Vliet vroeger woonde.

geopend, 's maandags gesloten

volwassenen vanaf € 5,50

kinderen vanaf € 0,04

't Huys Dever

LISSE, ZUID-HOLLAND - Ga terug in de tijd tijdens een bezoekje aan de bijzondere woontoren 't Huys Dever. Of huur het kasteel af voor een exclusief diner in de kapelzaal met sfeervolle kaarsverlichting.

open op zondag, woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag

entree onbekend

Van de redactie