Wereldschatten in Museum De Lakenhal

Van Cicero tot Erwin Olaf

Stedelijk Museum De Lakenhal Nieuws door

archief oud artikel 19 maart 2013 Cultuur Leiden, Zuid-Holland De bibliotheek van de Universiteit Leiden is veel meer dan een stoffige ruimte vol boeken. Er zijn hier bijvoorbeeld ook prachtige kunstwerken te zien! De hoogtepunten uit deze schatkamer zijn nu te zien in Museum De Lakenhal.

De bibliotheek van de Universiteit Leiden is de oudste bibliotheek van ons land en één van de rijkste ter wereld. Deze bibliotheek staat in hetzelfde rijtje aks die van Oxford, Parijs en Heidelberg. Naast een enorme collectie boeken is hier nog veel meer te zien.Bewonder de 9de-eeuwse codex Aratea, kaarten van Blaeu, tekeningen van grootmeesters als Rembrandt en Goltzius en foto's van Richard Avedon, Robert Capa en Erwin Olaf. De hoogtepunten uit deze schatkamer zijn nu te zien in Museum De Lakenhal in Leiden in de tentoonstelling WERELDSCHATTEN! Van Cicero tot Erwin Olaf.

Lakengilde

Museum De Lakenhal is in 1642 opgericht als plek voor het lakengilde om bijelkaar te komen. Nu nog steeds zijn er veel herinneringen aan de Leidse textielindustrie te zien, zoals een serie schilderen van Isaac van Swanenburgh. Daar zijn de verschillende stadia van de wolproductie op afgebeeld.

De tentoonstelling is nog te zien tot en met 30 juni 2013.

Nu nog steeds zijn er veel herinneringen aan de Leidse textielindustrie

Laatst gewijzigd: 2013-05-28 13:54:44 · Gepubliceerd: 19 maart 2013 - 737

Activiteiten Museum De Lakenhal

Nu te bezoeken

Rembrandts vier zintuigen


Museum De Lakenhal in Leiden viert zijn 150-jarig bestaan met de kick-off van de presentatie Rembrandts Vier Zintuigen. Het toont zijn vroegst bekende werk, waaronder De brillenverkoper, De...