1

Sinterklaas in DierenPark Amersfoort




Sinterklaas in DierenPark Amersfoort

» Let op: deze activiteit is voorbij «

DierenPark Amersfoort dit jaar Nationaal pieten trainingscentrum.

Dit jaar heeft de goedheiligman het besluit genomen om Dierenpark Amersfoort uit te roepen tot Nationaal Trainingskamp van de zwarte Pieten. De eisen die worden gesteld aan zijn makkers worden steeds hoger, de schoorstenen gladder en de daken moeilijker begaanbaar. Geestelijk en lichamelijk uithoudingsvermogen zijn dus van groot belang. Om de conditie, die is opgebouwd onder de Spaanse zon, op peil te houden is besloten DPA aan te wijzen als centraalpunt van zwarte Pieten training.

Van het moment dat de boot aanmeert in Nederland tot de afvaart, zullen de Pieten hun dagelijkse oefeningen gaan uitvoeren in Amersfoort. En , zeer uniek, zichtbaar voor publiek. De directie van Het DierenPark heeft in nauw overleg met Sinterklaas namelijk besloten het dierenpark tijdens de trainingsweken gewoon open te houden voor bezoekers. De traningsdagen zijn op 13, 19, 20, 26, 27 november en 3, 4 december.

Uit de brief van de Sint
Beste dierendirecteur van Amersfoort
Ik hoop niet dat t uw apen stoort
Dat ze zo nu en dan een paar Pieten
Over de paden zien schieten
En dat uw olifanten niet schrikken
Of de gasten zich verslikken
Als er wat struikelt over hun tenen
‘T zijn Pieten, ze zijn aan t trainen’

Sinterklaas
Kom je op zondag 20 november ook gezellig naar het DierenPark? Dan komt Sinterklaas namelijk samen met zijn Pieten bij ons langs. Het belooft een dag vol muziek, leuke spelletjes, snoepgoed en pepernoten te worden!

Sint is van 11.00 tot 16.00 uur in het park en je komt hem verspreid over de dag op verschillende plekken tegen. Misschien krijg je zelfs wel de kans om de goedheiligman de hand te schudden. Een grote Pietenband speelt de hele dag Sinterklaashits en er zijn speciale Pietenvoorstellingen op verschillende plekken in het park.

Sint hoopt jou ook te zien op 20 november!

 Bezoek www.dierenparkamersfoort.nl

Sinterklaas in DierenPark Amersfoort
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.