1

Preuvenemint 2015


-advertentiepositie-



Preuvenemint 2015

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Dit jaar vindt, zoals gebruikelijk in het laatste weekend van augustus, het 34ste Preuvenemint plaats. Vier dagen genieten van culinaire hoogstandjes, live muziek, een drankje, ontmoetingen, maar zeer zeker ook van de gastvrije sfeer. Dit alles met als belangrijkste doelstelling: Samen genieten voor het goede doel.

Het woord Preuvenemint is een samentrekking van de Maastrichtse woorden ‘preuve’ (proeven) en ‘evenemint’ (evenement). En een evenement waar men kan proeven van goede dingen des levens: dat is ’t Preuvenemint.

Ruim veertig stands functioneren als restaurant; bier en frisdranken zijn verkrijgbaar bij vier grote stands, en het muzikale amusement wordt voor het voetlicht gebracht vanaf het Vrijthofkiosk.

Dit alles maakt het Preuvenemint van Maastricht tot het grootste, en verreweg gezelligste, openluchtrestaurant ter wereld. De toegang is gratis; speciale Preuvenemint-bankbiljetten (de zogenaamde PreuveneLappen) zijn verkrijgbaar bij een handvol kassa’s verspreid over het feestterrein, deze zijn het enige wettige betaalmiddel op 't Preuvenemint. De prijzen voor bier en frisdrank zijn 1 preuvenelap; ieder restaurant heeft één gerechtje voor hoogstens 2 preuvenelappe; exquise delicatessen zijn natuurlijk wat duurder.

 Bezoek www.preuvenemint.nl

Preuvenemint 2015
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.