Concert strijkorkest Ciconia Consort

Concert strijkorkest Ciconia Consort

Der blaue Engel: klassieke muziek, variété en theater uit de ‘roaring twenties’
Het top-strijkorkest Ciconia Consort olv Dick van Gasteren brengt een fascinerend programma over het muziekleven tijdens het interbellum. In de jaren '20 van de vorige eeuw maakt het uitgaansleven in de culturele hoofdsteden Berlijn en Parijs een ongekende bloei door. Het is een periode van politieke satire en humoristische maatschappijkritiek! Zowel het theaterleven als de wereld van de klassieke muziek, bevindt zich in een uitgesproken experimentele fase. Schrijver Bertolt Brecht ontwikkelt in Berlijn vernieuwende epische theatervormen. In de Parijse muziekwereld ontstaat in de jaren '20 de Groupe des Six, een gedreven groepje componisten met o.a. Francis Poulenc en Darius Milhaud. De muziek die zij schrijven kenmerkt zich met name door eenvoud en speelsheid. De invloed van populaire muziek, zoals Amerikaanse jazz en variété, kun je in hun werken duidelijk herkennen.

uitzonderlijke talenten
De solisten in het programma Der blaue Engel, Maria en Anuschka Pedano, zijn uitzonderlijke jong talenten! Ze bewegen zich zowel op het terrein van de klassieke muziek, als in lichte genre. Zangeres Maria, een meesterlijke vertolker van het Franse chanson, waagt zich nu ook aan de Duitse liederen van Kurt Weill. Haar zuster, altvioliste Anuschka, soleert in de Trauermusik van de Duitse componist Paul Hindemith.

veel lovende recensies
Het jonge Haagse strijkorkest Ciconia Consort biedt verrassende programma’s van hoge kwaliteit! De concerten spelen vaak in op maatschappelijk actuele thema’s en worden dikwijls gecombineerd met theater, literatuur en wetenschap. Voor zijn debuut-CD 'French Music for String Orchestra' (december 2018) ontving het ensemble veel lovende recensies in binnen- en buitenland.

programma:
Charles Koechlin - Sur les flots lointains, opus 130
Kurt Weill - 'Je ne t'aime pas' en 'Die Morität von Mackie Messer'
Ernst Křenek - Fünf kurze Stücke fur Streicher, opus 116
Paul Hindemith - Trauermusik voor altviool en strijkorkest
Darius Milhaud - Kammersymfonie no. 4, opus 74
Erich Korngold – Marietta’s Lied, uit: Die tote Stadt; drie delen uit: Symphonic Serenade, opus 39

Concert strijkorkest Ciconia Consort

Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.