Familietentoonstelling Cold Case Gouda


-advertentiepositie-



Familietentoonstelling Cold Case Gouda

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Bij archeologische opgravingen rond de Sint Janskerk in 2017 zijn opvallend veel kinderskeletten gevonden. De grote vraag is: hoe leefden deze Goudse kinderen? En waaraan stierven zij? En hoe kunnen de nieuwste onderzoekstechnieken ons helpen bij het vinden van een antwoord?

Vanaf 22 januari is in Museum Gouda Cold Case Gouda te zien. De interactieve familietentoonstelling vertelt het verhaal van deze jonggestorven kinderen. Cold Case Gouda is een initiatief van de gemeente Gouda in samenwerking met TGV Teksten & Presentatie. Stap in de wereld van CSI en wordt zelf onderzoeker!

Cold Case Gouda laat de bezoeker, jong en oud, kennismaken met nieuwe technieken in archeologisch en forensisch onderzoek. Een beetje à la populaire series als Crime Scene Investigation en Bones. De tentoonstelling gaat in op vragen als: hoe werkt DNA-onderzoek precies en wat kun je aflezen aan oude botten of tanden?

Centraal in de tentoonstelling staan de vele kinderskeletten die bij archeologische werkzaamheden aan de noordkant van de Sint-Janskerk zijn gevonden.

 Bezoek www.museumgouda.nl

Familietentoonstelling Cold Case Gouda
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.