Ontmoet giftige dieren in expositie GIF


-advertentiepositie-



Ontmoet giftige dieren in expositie GIF

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Vanaf 15 februari 2020 is er een spectaculaire tentoonstelling over gif. Gif speelt een belangrijke rol in de natuur. Iedereen heeft weleens gehoord van een giftige slang, maar er zijn meer giftige dieren én planten. Gif werkt als een beschermingsmiddel, maar soms ook om andere dieren te verlammen of te doden. En vaak is daar maar weinig voor nodig. Eén beet van de koningscobra is al dodelijk voor een olifant.

Tijdens GIF kom je van alles te weten over gif, maar… er komen ook allerlei levende giftige dieren naar het Natuurmuseum zoals spinnen, slangen, duizendpoten, kikkers en schorpioenen. Deze zitten veilig in terraria, maar nog niet eerder was je zó dichtbij een gevaarlijke slang of spin.

In de tentoonstelling kun je een aantal interactieve spellen doen, waarbij je zelf kunt ervaren hoe het is om met gif in de natuur om te gaan. Maak bijvoorbeeld een maaltijd met paddenstoelen: kun je ze eten of heb je een dodelijke maaltijd bereid?

Gedurende de tentoonstelling wordt er een fokprogramma opgestart. Het kan zomaar gebeuren dat je getuige bent van de geboorte van jonge slangen. Halverwege de tentoonstelling komen er bovendien nieuwe dieren naar het Natuurmuseum. Het is dus de moeite waard om nog eens terug te komen.

Rond GIF is een uitgebreid programma met lezingen, excursies en andere activiteiten.

GIF is te zien van 15 februari 2020 tot en met 3 januari 2021.

 Bezoek natuurmuseumfryslan.nl

Ontmoet giftige dieren in expositie GIF
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.