1

Grootsch & Meesleepend: Adel op De Haar
Grootsch & Meesleepend: Adel op De Haar

Vanaf 20 september staat Kasteel de Haar helemaal in het teken van het grootse en meeslepende leven van de adel. Ontdek alles over de buitengewone levens, tradities en privileges waar wij ons, in de tegenwoordige tijd, haast niets meer bij voor kunnen stellen.

Is het de huwelijkspolitiek, hun vooroudergekte, de bevoorrechte positie of misschien wel dit allemaal dat ervoor zorgde dat er door de adel groots en meeslepend geleefd werd. Hoewel de meeste adellijke families tegenwoordig niet meer kunnen leven van het grondbezit en er in Nederland tegenwoordig gewoon belasting betaald wordt, was dit eeuwenlang heel anders. Vriendjespolitiek, rijk trouwen, fenomenaal feesten en het strooien met je familiewapen, de adel hield er niet alleen bijzondere privileges op na, maar leefde in alles Grootsch & Meeslepend.

Ook hier, op De Haar, werd uitbundig gevierd, draaide het om indruk maken op familie en belangrijke invloedrijke personen en werd er groots geleefd. De familie van Zuylen van Nijevelt was een belangrijke naam in de internationale en nationale politiek. En de baron en barones leidden een veel flamboyanter leven dan toen in Nederland de gewoonte was.

Ontdek tijdens een bezoek vanaf 20 september hoe de adel op De Haar leefde, wat het betekende om van adel te zijn, welke privileges, maar ook verplichtingen erbij de adel hoorde, toen en nu.


Exclusieve rondleiding: In Dienst van De Adel

Nadat u op eigen gelegenheid de tentoonstelling Grootsch & Meesleepend: Adel op De Haar heeft bezocht kunt u, samen met een gids, kamers in het kasteel bezoeken die normaal niet open zijn voor bezoekers. Je ontdekt alles van het leven als personeel op De Haar.

De rondleiding is een aanvulling op de tentoonstelling Grootsch & Meesleepend: Adel op De Haar. Tickets voor de tentoonstelling inclusief rondleiding kunt u bestellen via www.kasteeldehaar.nl. Dagelijks zijn er een beperkt aantal plekken beschikbaar voor de exclusieve rondleiding.

Grootsch & Meesleepend: Adel op De Haar
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.