1

Knutsel- en experimentenhoek


-advertentiepositie-Knutsel- en experimentenhoek

» Let op: deze activiteit is voorbij «

In het Universiteitsmuseum kun je niet alleen knappe wetenschappers en hun uitvindingen bewonderen, maar je kunt - nog leuker - ook zelf aan de slag! Vanwege de grote belangstelling in de kerstvakantie is de knutsel- en experimentenhoek in de voorjaarsvakantie weer terug, maar nu nog uitgebreider!

Knutselen
In de jonge-uitvinders-knutselhoek mag je zelf een papieren glas-in-lood beestje knutselen, een origami vouwen of echte experimenten uitvoeren. Maak bijvoorbeeld een optische illusie net als de beroemde psycholoog Gerard Heymans, of doe Johann Bernoulli na en experimenteer met luchtdruk! Ook staat er in deze vakantie een spannende plasmabol waarin je prachtige bliksemflitsen ziet ontstaan al je hem aanraakt met je vingers.

Badzout
In de experimentenhoek kun je daarnaast ook badzout komen maken, met mooie kleurtjes en een lekker geurtje. Heerlijk voor een warm bad thuis in deze koude wintermaanden. Het badzout maak je natuurlijk in een labjas als echte professor!

Natuur onder de microscoop & schedels
Ten slotte is er een microscoop waarbij je onder begeleiding bijzondere preparaten kunt bekijken, van onder andere libelles, plantjes, hout en diverse beestjes. Onder de microscoop worden de kleinste details zichtbaar! Zo leer je veel over de natuur. Daarnaast liggen er een aantal dierenschedels om te bekijken. Zie jij het verschil tussen een hond en een kat?

 Bezoek www.rug.nl

Knutsel- en experimentenhoek
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.