Openingsweekend preHistorisch Dorp




Openingsweekend preHistorisch Dorp

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Na een stille winterperiode is het op zaterdag 30 maart eindelijk zover: het preHistorisch Dorp opent haar poorten voor een nieuw seizoen! Tijdens het paasweekend, van 30 maart tot en met 1 april, staat er een feestelijke opening op het programma.

Wat is er te doen?
Tijdens de eerste drie openingsdagen is er extra veel te doen in het museum. De historische bewoners van dit avontuurlijke openluchtmuseum staan te trappelen om je mee terug in de tijd te nemen met hun verhalen en oude technieken. Neem een kijkje bij de pottenbakkers en leer hoe je kan werken met klei, schuif aan bij het vuur om zelf een broodje te bakken en geniet op meerdere plaatsen in het museum van de verhalen van ambachtslieden die maar al te graag hun kennis met je delen. Toe aan wat actie? Leef je dan uit op de boogbaan, werp een houten speer, of gebruik je spierballen om pennen te slaan.

Nieuw: Middeleeuws Labyrint
Aan de rand van het marktplein kun je iets nieuws ontdekken: een heuse doolhof! In het Middeleeuws Labyrint dwaal je langs de verschillende rangen en standen die ontstonden in de loop van de middeleeuwen. De stand waarin je je in die tijd bevond, werd eigenlijk al bij geboorte bepaald. En zo is de uitgang van het labyrint zeer afhankelijk van de ingang die jij kiest… Ga je voor geestelijken, adellieden, boeren, handelaars of toch ambachtslieden?

 Bezoek www.prehistorischdorp.nl

Openingsweekend preHistorisch Dorp
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.