1

Middeleeuwse Jaarmarkt




Middeleeuwse Jaarmarkt

De zomer is bijna ten einde en dat viert het preHistorisch Dorp met een groot middeleeuws jaarfeest op 24 en 25 augustus. Twee dagen lang is er in het openluchtmuseum van Eindhoven een grote jaarmarkt in middeleeuwse sferen, waar markthandelaren hun waar aanbieden. De Middeleeuwse Jaarmarkt is voor iedereen die benieuwd is naar een levendig schouwspel van ambachtslieden, ridders, marktmannen, vertellers en meer.

Historische handelswaar
Op de middeleeuwse markt vind je voor elk wat wils. Het marktplein van het preHistorisch Dorp wordt omringd door houten stalletjes waar kooplui hun waren uitstallen. De geur van kruiden en specerijen vermengt zich met de aroma’s van versgebakken brood en geroosterd vlees, terwijl je je ogen uitkijkt bij bijzondere middeleeuwse voorwerpen. Van metalen voorwerpen tot schapenvachten en van de fijnste stoffen tot ambachtelijk houtsnijwerk. Bij de pottenbakkers vind je een groot aanbod middeleeuws aardewerk, bij de imker heerlijke honing en bij de stoffenhandelaar de fijnste handgeverfde stoffen. Daarnaast vind je her en der door het museum nog meer handelaren.

Middeleeuws vertier
De Middeleeuwse Jaarmarkt is een bron van middeleeuws vertier. Geniet van het spel van muzikanten, rol over de grond van het lachen bij het straattheater, laat je verwonderen door de kunsten van jongleurs en laat je vooral niet voor de gek houden door de nar…

 Bezoek www.prehistorischdorp.nl

Middeleeuwse Jaarmarkt. Foto: preHistorisch Dorp
Middeleeuwse Jaarmarkt. Foto: preHistorisch Dorp