Delft Fringe Festival




Delft Fringe Festival

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Van 28 mei tot en met 9 juni zetten 28 makers Delft negen dagen lang op zijn culturele kop en kan je op 31 locaties door de hele stad terecht voor cabaret, dans, familietheater, kleinkunst, muziek en alles ertussenin. Hiermee bijt Delft de spits van het culturele festivalseizoen af. De online kaartverkoop is van start gegaan op zaterdag 20 april. Tickets kosten €8,50. Hiervan gaat 50% naar de maker, en 50% naar het festival.

Delft Fringe Festival vindt dit jaar voor de dertiende keer plaats. Dit jaar zijn de 28 makers gekozen uit 410 aanmeldingen en gaan maar liefst 14 voorstellingen op het festival in première. Deze nieuwe generatie makers wil het publiek een belangrijke boodschap, en soms zelfs een letterlijke call to action, meegeven. Ze staan te springen om te mogen verrassen, entertainen, ontroeren en aan het denken te zetten. De thema’s in hun werk komen voort vanuit fascinatie of maatschappelijke noodzaak.

Er staan dit jaar twee voorstellingen voor kinderen op het festival: in de voorstelling ‘Aardster’ (4+) nodigt ‘Diatheater’ kinderen uit zich te laten verwonderen door poppenspel zonder woorden. Het gezelschap ‘Dolfijn met benen’ neemt kinderen in de theatervoorstelling ‘De Wirwar’ (4+) mee naar het paleis van Koningin Spik en Span. Deze familievoorstellingen spelen op de zaterdagen en zondagen na elkaar, zodat je ze op dezelfde middag kunt bekijken. Of bekijk ze los van elkaar, wanneer het jou uitkomt.

 Bezoek delftfringefestival.nl

Delft Fringe Festival
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.