Toernooiridders strijden om de eer in het Legermuseum




Toernooiridders strijden om de eer in het Legermuseum

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Vanaf 14 februari 2010 is in het Legermuseum de nieuwe familietentoonstelling Toernooiridders te zien: een wereld vol ridders en jonkvrouwen. Hier maak je de voorbereidingen voor een feestelijk toernooi mee en stap je in het leven van Nederlandse ridders, met indrukwekkende harnassen, authentieke wapens en een tocht door het kasteel. En voor wie durft: neem plaats op een toernooipaard en maak je op voor de strijd!

Zelf toernooiridder zijn?
In de tentoonstelling kruip je in de huid van een toernooiridder: zet zijn helm op, voel hoe zwaar zijn zwaard is, span een kruisboog en neem plaats op een toernooipaard. In het weekend en tijdens vakanties kun je testen of jij wel geschikt bent als toernooiridder: na uitleg van een echte ridder kun je de strijd aangaan en een toernooi naspelen! In de vakanties worden er aanvullende demonstraties gegeven; zo zie je in de voorjaarsvakantie (20 t/m 28 februari) spectaculaire voetgevechten van toernooiridders in harnas.

Zondag 14 februari wordt de tentoonstelling geopend met een feestelijke middeleeuwse bruiloft: iedereen is welkom! De tentoonstelling is te zien tot en met 31 december 2011. Op www.legermuseum.nl staat het actuele activiteitenprogramma en meer informatie over Toernooiridders.

 Bezoek www.legermuseum.nl

Toernooiridders strijden om de eer in het Legermuseum
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.