Activiteiten vlakbij Tischbein en de ontdekking...

Rule Britannia

tijdelijke activiteit enschede, Overijssel, Ontmoetingskerk (2.03km)  -  Dit concert van het Oost-Nederlands Symfonieorkest staat in het teken van Engelse componisten. Vioolconcert Elgar - solist Carla Leurs Symfonie nr. 5 Vaughan Williams

vandaag nog gesloten, geopend op zaterdag 29 oktober 2022, van 20:00 uur tot 22:00 uur 

Koude Oorlog Weekend

tijdelijke activiteit enschede, Overijssel, Vliegbasis Twenthe, Koude Oorlog Centrum (KOC) Enschede (3.96km)  -  Vanuit een gebouwtje op de vliegbasis Twente worden rondleidingen met gidsen verzorgd tijdens het Koude Oorlog weekend. De geschiedenis van de vliegbasis wordt verteld vanuit een wo2 en koude oorlog perspectief. #koudeoorlog

vandaag nog gesloten, geopend zaterdag 22 oktober 2022 t/m zondag 23 oktober 2022, van 10:00 uur tot 16:00 uur 

Rijksmuseum Twenthe

enschede, Overijssel  -  Rijksmuseum Twenthe heeft een grote collectie kunstwerken uit de middeleeuwen, voornamelijk beeldende kunst en kunstnijverheid.

open op zondag, dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag - soms geopend op maandag 

Experimenteer, speel en leer erop los in De Museumfabriek

enschede, Overijssel (0.49km)  -  Beleef de geschiedenis én de toekomst van Twente! De Museumfabriek is een familiemuseum vol wisselende tentoonstellingen. Laat je fantasie de vrije loop en speel, experimenteer en steek je handen uit de mouwen in de fabriek.

open op zondag, dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag - soms geopend op maandag 

Wilminktheater

enschede, Overijssel (0.62km)  -  Cultuur in allerlei soorten en maten vind je in het Wilminktheater in Enschede. Er zit vast een voorstelling tussen die bij jou past!

doordeweeks geopend 

Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede

enschede, Overijssel (0.62km)  -  Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede, een multifunctioneel muziek- en theatercentrum, vormt met drie zalen dé accommodatie voor liefhebbers van de Twentse muziekcultuur. Daarnaast zijn er kantoorruimtes, oefenruimtes en lesruimtes.

doordeweeks geopend 

Kunstcentrum Tetem

enschede, Overijssel (0.65km)  -  Wandel zomaar museum Tetem binnen voor een gratis bezoekje. Hier bekijk je innovatieve tentoonstellingen over de samenleving en onze media.

open op zondag, woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag 

Cube Bouldergym

enschede, Overijssel (0.68km)  -  Kom klimmen tot vier meter hoog, over uitdagende routes. Zonder touw, klimgordel of andere hulpmiddelen. Bij Cube Bouldergym kun je kiezen uit meer dan tweehonderd routes.

elke dag geopend 

Rondleiding Brouwerij Eanske

enschede, Overijssel (0.71km)  -  Maak een gezellige tour door de kleine, ambachtelijke stadsbrouwerij van Brouwerij Eanske. En daarna natuurlijk ook even proeven hoe de speciaalbiertjes van Eanske smaken!

geopend op afspraak of bel +31(0)6 126 790 28 

GOGBOT Museum of the Future

enschede, Overijssel (0.77km)  -  Aan het Stationsplein in Enschede stap je binnen in een wereld vol creatieve kunst en innovatieve technologie: GOGBOT Museum of the Future. 's Avonds open!

open op zondag, donderdag, vrijdag en zaterdag 

Speeltuin 't Mekkelholt

enschede, Overijssel (0.77km)  -  In speeltuin 't Mekkelholt in Enschede klimmen en klauteren kinderen de hele dag op alle speeltoestellen. Ook organiseert de speeltuin leuke activiteiten, zoals een disco en een rommelmarkt.

open op maandag, dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag 

Concordia Film, Theater en Expositie

enschede, Overijssel (0.78km)  -  Concordia is meer dan alleen een theater en bioscoop, het is ook een ontmoetingsplek voor kunstenaars en publiek.

's maandags gesloten 

The Game Box Enschede

enschede, Overijssel (0.82km)  -  Ben je een echte game liefhebber? Ga dan naar The Game Box in Enschede, waar je meer dan vijftig verschillende games kunt spelen. In dit ware spelletjeswalhalla speel je de gaafste spellen van vroeger én nu!

elke dag geopend 

Weg uit Enschede - Cremermotor

enschede, Overijssel (0.85km)  -  Op het Stationsplein in Enschede staat een op het oog oude motor. De Cremermotor is een eerbetoon aan schrijver én beeldend kunstenaar Jan Cremer.

elke dag geopend 

Stedentrip Enschede

enschede, Overijssel (0.92km)  -  Enschede kent vele bezienswaardigheden zoals het stadhuis, het Rijksmuseum Twenthe en diverse parken en musea. Er is een uitgebreid centrum en een gezellige, populaire weekmarkt. Echt een stad van nu.

elke dag geopend 

Dille & Kamille Enschede

enschede, Overijssel (0.93km)  -  Laat je inspireren door natuurlijke eenvoud bij Dille & Kamille Enschede. Hier vind je een keur aan artikelen voor in huis, tuin of keuken, gemaakt van natuurlijke materialen als hout, aardewerk en katoen.

elke dag geopend 

Het Vestzaktheater

enschede, Overijssel (0.96km)  -  Het Vestzaktheater biedt een diversiteit aan voorstellingen. Door de intieme sfeer wordt het zeker weten een verrassend avondje uit.

elke dag geopend 

Ontmoet de roofvogels van Valkenvlucht

enschede, Overijssel (0.96km)  -  De vogels van Valkenvlucht worden vrijwel elke dag getraind in het G.J. Van Heek-park in Enschede. Leuk om eens een kijkje te nemen.

elke dag geopend 

Primark Enschede

enschede, Overijssel (1.15km)  -  Betaalbare mode voor vrouwen, mannen en kinderen vind je nu ook bij de Primark in Enschede! Kom lekker shoppen in het voormalige gebouw van de Bijenkorf!

elke dag geopend 

Synagoge Enschede

enschede, Overijssel (1.36km)  -  De Synagoge van Enschede werd al in 1928 gebouwd en wordt nog altijd gebruikt als gebedshuis. Stap binnen in het monumentale pand en volg een rondleiding.

open op zondag, dinsdag, woensdag, donderdag 

Zwembad Het Slagman

enschede, Overijssel (1.66km)  -  Zwembad Het Slagman in Enschede is een heerlijk zwembad om baantjes te trekken, zwemlessen te volgen, of mee te doen aan een lesje aquajoggen!

elke dag geopend