Dagarrangement Hemelvaart; Zeilen en wadlopen

Dagarrangement Hemelvaart; Zeilen en wadlopen

Dagarrangement Hemelvaart:
Overnachten op het Wad, zeilen, droogvallen, wadlopen én naar de zeehonden op één dag met zeilschip Alida.

Een dag vol actie, (ont)spanning en samen genieten van de frisse zeelucht, droogvallende zandplaten en de aanblik van een groep zonnende zeehonden. U bent er even helemaal uit. Met haar geringe diepgang van slechts 80 cm is de Alida bij uitstek geschikt voor de ondiepe wateren van de Waddenzee.

Op woensdagavond, om 19:00 uur scheept u in aan boord van het historische zeilschip Alida in Harlingen. Na het welkomstwoord van de schipper volgt er een korte uitleg over het schip en de te volgen route. Daarna vertrekken we uit de haven, op zoek naar een geschikte ankerplek om de zonsondergang te aanschouwen en de nacht op het Wad door te brengen.

De volgende ochtend wordt u wakker als het schip hoog en droog op een zandplaat ligt. Na een uitgebreid ontbijt is er gelegenheid om een wandeling op de zeebodem te maken.
Met de komst van de vloed krijgt de Alida weer water onder haar vlak en worden de zeilen gehesen. In de wereld van de historische zeilvaart staat de Alida bekend als een schip met fantastische zeileigenschappen welke de schipper u graag zal tonen. Ook geeft hij het roer graag uit handen zodat u dit zelf kunt ervaren.
We zetten koers naar de zeehondenbank waar we opnieuw het anker laten vallen zodat we ongestoord van een heerlijke lunch kunnen genieten. Daarna zetten we opnieuw de zeilen en na een prachtige zeildag keren we rond 17:00 uur terug in Harlingen.

Dit arrangement is bedoeld voor maximaal 12 personen verdeeld over 2 of 3 huishoudens zodat de corona maatregelen nageleefd kunnen worden.

De Alida beschikt over een gerieflijke accommodatie. Het schip heeft een open kombuis en 12 tweepersoonshutten.
Kosten: 1195,- euro, inclusief overnachting, ontbijt en lunch.
Meer informatie over de Alida vindt u op www.ayay.nl.
Bellen of mailen kan ook: +31(0)6-26172502 of ayaysailing@gmail.com

Dagarrangement Hemelvaart; Zeilen en wadlopen in Harlingen leent zich ook goed voor een familiedag. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

Dagarrangement Hemelvaart; Zeilen en wadlopen

Ayay Sailing

Dagarrangement Hemelvaart; Zeilen en wadlopen

Dagarrangement Hemelvaart; Zeilen en wadlopen

Dagarrangement Hemelvaart; Zeilen en wadlopen