Culturele Uitjes Schoonloo en omgeving

Gevonden in de buurt van Schoonloo:

C+B Museum Grolloo

grolloo, Drenthe (3.92km)  -  Het C+B Museum is een hommage aan de Drentse bluesband Cuby + Blizzards. In de oude boerderij van leadzanger Harry Muskee kunnen fans hun hart ophalen aan oude muziekfragmenten, foto's en muziekinstrumenten van de band.

Jan Kruis Museum

orvelte, Drenthe (7.49km)  -  Jan Kruis werd vooral bekend door zijn humoristische strip 'Jan, Jans en de kinderen'. In het Jan Kruis Museum zie je niet alleen zijn strips en werk als reclametekenaar, maar ook zijn prachtige portretten, schilderijen en illustraties.

Museum van Papierknipkunst

westerbork, Drenthe (8.74km)  -  Met papier kun je meer dan je ooit dacht! Bekijk de miniscule knipsels uit de zeventiende eeuw, maar ook de nationale en internationale papierkunst van nu. Maak tot slot je eigen knipkunstwerk!

Drents Museum

assen, Drenthe (13.37km)  -  Ga op verkenningstocht door het Drents Museum. Het museum is een mooie mix van oud en nieuw, iets wat je al ziet aan het gebouw.

GeoTour Kop van Drenthe

assen, Drenthe (13.55km)  -  Duik in de sage van Berend Botje, ontrafel het mysterie van het meisje van Yde en leer alles over de geschiedenis van Assen tijdens de GeoTour in de Kop van Drenthe.

DNK - De Nieuwe Kolk

assen, Drenthe (13.77km)  -  DNK, ook wel De Nieuwe Kolk, is de culturele huiskamer van Assen. In DNK vind je een bibliotheek, theater en bioscoop. Schuif aan voor een koffie in het café of maak je eigen 3D-print in de bieb.