Museum Velsen-Noord en omgeving

Gevonden in de buurt van Velsen-Noord:

Museumhuis Buitenplaats Beeckestijn

velsen-zuid, Noord-Holland (2.41km)  -  Amsterdamse regentenfamilies zochten regelmatig een toevlucht buiten de stad. Buitenplaats Beeckestijn is een van de weinige buitenplaatsen die in z'n geheel bewaard is gebleven - en die je kunt bezoeken!

IJmuider Zee- en Havenmuseum

ijmuiden, Noord-Holland (3.24km)  -  In het IJmuider Zee- en Havenmuseum komt de historie van de visserij tot leven. Kijk binnen in een echte stuurhut met kompas en bewonder de andere attributen zoals een seinlamp en een visveilingklok.

Bunker Museum IJmuiden

ijmuiden, Noord-Holland (4.89km)  -  In de Duitse bunkers uit de Tweede Wereldoorlog van Bunker Museum IJmuiden kom je van alles tegen uit de oorlog: een onderzeeboot of zelfs een compleet ingericht woonvertrek.

Luchtoorlogsmuseum Fort bij Veldhuis

heemskerk, Noord-Holland (5.35km)  -  Fort bij Veldhuis is onderdeel van de Stelling van Amsterdam en is nu in gebruik als museum. Allerlei voorwerpen uit de Tweede Wereldoorlog zijn hier te vinden. Neem ook een kijkje in de radiokamer!

Honkbal en Softbal Museum

haarlem, Noord-Holland (7.08km)  -  Maak kennis met de roemruchte geschiedenis van de honkbalsport in Nederland in het Nederlands Honkbal en Softbal Museum, gevestigd in het Pim Mulier Stadion in Haarlem.

Stap in de wereld van oude trams

haarlem, Noord-Holland (8.75km)  -  Een verzameling van de voertuigen, trams en bussen van meer dan 100 jaar oud én Cultureel Erfgoed: je vindt het allemaal in NHZ Vervoer Museum. Stap in zo'n oude tram en ontdek het zelf!

Museum van de Geest | Dolhuys

haarlem, Noord-Holland (9.14km)  -  Museum van de Geest is een modern museum over de werking van de menselijke geest. Stap in een eeuwenoude dolcel, luister naar confronterende verhalen en ontdek nog meer over wie je zelf eigenlijk bent.

Draaiorgelmuseum

haarlem, Noord-Holland (9.15km)  -  Schuddend met een centenbakje, terwijl het orgel speelt... Draaiorgels zijn vaak prachtig gedecoreerde instrumenten. Kom kijken in het Draaiorgelmuseum naar de meest bijzondere draaiorgels!

Museumhuis Barnaart

haarlem, Noord-Holland (9.8km)  -  Pal aan de gracht in Haarlem staat het statige Huis Barnaart. Kijk ongegeneerd rond, raak aan wat je wil en leef voor even als de familie Barnaart in het jaar 1805.

Molen De Adriaan

haarlem, Noord-Holland (9.91km)  -  Bezoek stellingmolen De Adriaan middenin het stadscentrum van Haarlem en geniet van het prachtige uitzicht op rivier het Spaarne!

Stoomgemaal Halfweg

halfweg, Noord-Holland (12.46km)  -  Stoomgemaal Halfweg is het oudste stoomgemaal ter wereld. In vroeger tijden pompte het gemaal 25.000 liter water per seconde op. Tegenwoordig is het een museum met een aantal draaidagen per jaar.