bevrijdingsdag in Drenthe

Autopuzzeltocht langs de Drentse Esdorpen

gees, Drenthe  -  Volg de Drentse Esdorpen route van Puzzeluitje.nl: een autopuzzeltocht door het weidse Drentse land, hunebedden, historische dorpen en meer prachtige plekken.

elke dag geopend 

Beleef een heerlijke familievakantie in 't Anderhoes

anderen, Drenthe  -  Ontsnap aan het drukke leven en vlucht met z'n allen naar Drenthe. Groepsaccommodatie 't Anderhoes biedt rust, sfeer en comfort, midden in het Nationaalpark Drentsche Aa.

elke dag geopend 

Van Gogh Huis Drenthe

veenoord, Drenthe  -  Het is alsof Vincent van Gogh zo terug kan keren in het huis in Nieuw Amsterdam/Veenoord. Op deze plek, waar de schilder twee maanden woonde, is nu het Van Gogh Huis ingericht. Neem een kijkje in zijn leefwereld!

open op zondag, woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag 

Zoo Bizar: exotische mini-dierentuin in een boerderij

orvelte, Drenthe  -  Durf jij op de foto met een wurgslang om je nek? In de oude boerderij van Zoo Bizar ontmoet je meer dan dertig exotische dieren zoals vogelspinnen, baardagamen en stinkdieren.

open op woensdag - soms geopend op zondag, maandag, dinsdag, donderdag, vrijdag en zaterdag 

Recreatiepark het Scandinavisch Dorp

eelderwolde, Drenthe  -  Geniet van Zweden in het Scandinavisch Dorp in de buurt van de stad Groningen. Overnachten in een blokhut, smullen in het restaurant en helemaal bijkomen in de sauna.

open op zondag, woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag 

Wandelroute Wolvenspoor

schoonloo, Drenthe  -  Stap met het hele gezin in de voetsporen van de wolf. Wandel op het Wolvenspoor over smalle paadjes en houten bruggetjes.

elke dag geopend 

Pannenkoekenrestaurant De Bospub

dwingeloo, Drenthe  -  Pannenkoekenrestaurant De Bospub is een sfeervolle, omgebouwde schuur vlak bij het Dwingelderveld. Hier worden de lekkerste pannenkoeken geserveerd. Dat wordt smullen!

elke dag geopend 

Wandelen en fietsen in Dwingelderveld

ruinen, Drenthe  -  Verken de natuurgebieden in Dwingeloo met de fiets of met de benenwagen. Een prachtige omgeving met een interessante geschiedenis.

elke dag geopend 

Pinetum Ter Borgh

anloo, Drenthe  -  In het mooie Drentse landschap is het heerlijk wandelen. In Pinetum Ter Borgh zijn verschillende soorten coniferen te zien.

elke dag geopend 

Drents Museum

assen, Drenthe  -  Ga op verkenningstocht door het Drents Museum. Het museum is een mooie mix van oud en nieuw, iets wat je al ziet aan het gebouw.

open op zondag, dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag - soms geopend op maandag 

Spetterend waterplezier bij zwemparadijs De Bonte Wever

assen, Drenthe  -  Zwemmen bij De Bonte Wever in Assen is meer dan baantjes trekken. Trotseer de golven in dit avontuurlijke subtropische zwemparadijs, roetsj van de glijbaan of kom tot rust in de sauna.

elke dag geopend 

Museum De Proefkolonie Frederiksoord

frederiksoord, Drenthe  -  Verpauperde gezinnen uit de stad verhuisden begin 19e eeuw naar de Koloniën van Weldadigheid. Een nieuw bestaan, noodgedwongen, op het Drentse platteland. Hoe zag hun leven eruit? Reis met hen mee in Museum De Proefkolonie in Frederiksoord.

open op zondag, dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag - soms geopend op maandag 

Magische Boswandeling

Magische Boswandeling

Met gratis flesje bronwater Weet jij de mooiste plekjes te vinden in het sprookjesachtige bos van de Emmerdennen, op het hoogste punt van de Hondsrug? Gids Miranda wel. Ze neemt je mee over de kleinste paadjes naar adembenemend mooie plekjes met een magische sfeer. Kom ook mee.

Prijsvraag: Win vier tickets voor GeoFort

Win vier tickets voor GeoFort

prijsvraag Het spannende forteiland GeoFort is omgevormd tot een educatieve attractie waar alles om de toekomst van de aarde draait. De thema's klimaat, energie en water staan centraal. Stap in een lift diep de aarde in, verdwaal in het klimaatdoolhof of bouw de hoogste toren die tegen een aardbeving kan....

UITagenda Drenthe bevrijdingsdag

UITagenda

Activiteit toevoegenWat te doen? Bekijk de volledige Bevrijdingsdag Drenthe UITagendaWat te doen vandaag? Bekijk de tips van de redactie

donderdag

8 juni 2023Jur Eelsing (schilderijen), Sandra Kip (fotografieVerkooptentoonstelling Oud TextielExpositie schilderijen, foto-grafiek en sieradenHet PauperparadijsTijdelijke tentoonstelling: Scratching the SurfaceIk zie, ik zie, wat jij niet zietdonderdag 8 juni 2023

vrijdag

9 juni 2023Jur Eelsing (schilderijen), Sandra Kip (fotografieVerkooptentoonstelling Oud TextielExpositie schilderijen, foto-grafiek en sieradenHet PauperparadijsTijdelijke tentoonstelling: Scratching the SurfaceIk zie, ik zie, wat jij niet zietvrijdag 9 juni 2023

zaterdag

10 juni 2023Jur Eelsing (schilderijen), Sandra Kip (fotografieVerkooptentoonstelling Oud TextielExpositie schilderijen, foto-grafiek en sieradenHet PauperparadijsTijdelijke tentoonstelling: Scratching the SurfaceIk zie, ik zie, wat jij niet zietzaterdag 10 juni 2023

zondag

11 juni 2023Jur Eelsing (schilderijen), Sandra Kip (fotografieVerkooptentoonstelling Oud TextielExpositie schilderijen, foto-grafiek en sieradenHet PauperparadijsTijdelijke tentoonstelling: Scratching the SurfaceIk zie, ik zie, wat jij niet zietzondag 11 juni 2023

maandag

12 juni 2023Jur Eelsing (schilderijen), Sandra Kip (fotografieVerkooptentoonstelling Oud TextielExpositie schilderijen, foto-grafiek en sieradenHet PauperparadijsTijdelijke tentoonstelling: Scratching the SurfaceIk zie, ik zie, wat jij niet zietmaandag 12 juni 2023