Culturele Uitjes Gelderland

UITgelicht

culturele uitjes in Gelderland (279)

Dagje terug naar de tijd van toen

terschuur, Gelderland  -  Ga je mee op ontdekkingsreis door het verleden? In het Oude Ambachten & Speelgoed Museum komen 160 oude ambachten tot leven. Bezoek oude winkeltjes, kruip in de nostalgische schoolbanken en bewonder antiek speelgoed.

open op dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag - soms geopend op zondag, maandag 

EXCLUSIEVE KORTING
Tot €2,- korting op je tickets!

De Beeldentuin met showroomdorp

garderen, Gelderland  -  Zover het oog reikt alleen maar beelden in De Beeldentuin in Garderen! Bewonder de verschillende beelden en bezoek het showroomdorp met woon- en tuindecoratie.

's zondags gesloten 

Slot Loevestein - Op avontuur in de geschiedenis

poederoijen, Gelderland  -  Slot Loevestein bewaart een eeuwenlange geschiedenis binnen de vestingmuren. Loop rond door het kasteel en ontdek hoe de oude bewoners leefden. De kinderen verkleden zich vast als ridder of jonkvrouw!

elke dag geopend 

Nederlands Openluchtmuseum: terug in de tijd

arnhem, Gelderland  -  Het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem neemt je mee op reis door het verleden. Ga mee naar het Nederland van vroeger, vol mooie verhalen, nostalgische ambachten en gezellige oud-Hollandse spellen!

elke dag geopend 

Huis Zypendaal

arnhem, Gelderland  -  Bezoek het statige en prachtige Huis Zypendaal, waar vroeger een van de belangrijkste families van Arnhem woonde. De buitenplaats rondom het huis is een heerlijke plek om te wandelen.

Vrijheidsmuseum: welke keuzes maak jij in oorlogstijd?

groesbeek, Gelderland  -  Ontdek de gevolgen van oorlog en het belang van vrijheid bij het Vrijheidsmuseum in Groesbeek. Maak kennis met de verhalen van soldaten en van gewone mensen in ongewone omstandigheden. Wat zou jij doen en welke keuzes zou jij maken in hun plaats?

elke dag geopend 

Edesche Concertzaal

ede, Gelderland  -  Ontdek de Bösendorfer Imperial 290, dé concertvleugel van wereldklasse, en geniet van de hoogste kwaliteit in de Edesche Concertzaal. In de intieme setting van deze nieuwe zaal kijk je de musici letterlijk op hun vingers.

elke dag geopend 

Verover het verborgen Fort Pannerden

doornenburg, Gelderland  -  Ontdek het gigantische (en half verscholen) bouwwerk Fort Pannerden. Puzzel je bijvoorbeeld een weg door het fort met de spannende reallife game Elements. Handig: voor passerende fietsers en wandelaars zijn delen van het fort gratis te bezoeken.

open op zondag en zaterdag - soms geopend op dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag 

Actie: Bestel snel je tickets

Vischpoort

harderwijk, Gelderland  -  Van de vijf stadspoorten heeft Harderwijk er nog eentje over: de Vischpoort. Bewonder dit mooie gerestaureerde monument en stap de oude Hanzestad binnen.

elke dag geopend 

Sint-Maartenskerk

zaltbommel, Gelderland  -  Een belangrijke bezienswaardigheid in de Bommelerwaard is de oude Sint Maartenskerk. Bezoekers kunnen de goed onderhouden kerk bezichtigen en de toren beklimmen.

geopend, 's maandags gesloten 

Eusebiuskerk: ga voor de Eusebius Experience

arnhem, Gelderland  -  Het middelpunt van de stad Arnhem is de Eusebiuskerk. Met een glazen lift gaan bezoekers 73 meter omhoog voor een indrukwekkend uitzicht. In de toren is ook een film en expositie over de Slag om Arnhem te zien.

elke dag geopend 

Museum STAAL: bezoek het land van dichter A.C.W. Staring

almen, Gelderland  -  In Museum STAAL onderga je een Staring-ervaring: de teksten van dichter Staring laten je de Achterhoek ervaren op bijzondere wijze.

open op zondag, vrijdag en zaterdag - soms geopend op dinsdag, woensdag, donderdag 

UITagenda Gelderland cultuur

UITagenda

Activiteit toevoegenWat te doen? Bekijk de volledige Cultuur Gelderland UITagendaWat te doen vandaag? Bekijk de tips van de redactie

zondag

29 mei 2022Anastasia Kobekina (cello) en Gabriel Bianco (gitaar) - Zomers Spanje - Artist in ResidencePinksteren op Slot LoevesteinEerste Pinksterdag speelt Purple Patron liveScènes van de slavernij: het hergeheugen van KaraDe NiemandersSongs in Silence op Kasteel Cannenburchzondag 29 mei 2022

maandag

30 mei 2022Anastasia Kobekina (cello) en Gabriel Bianco (gitaar) - Zomers Spanje - Artist in ResidencePinksteren op Slot LoevesteinEerste Pinksterdag speelt Purple Patron liveScènes van de slavernij: het hergeheugen van KaraDe NiemandersSongs in Silence op Kasteel Cannenburchmaandag 30 mei 2022

dinsdag

31 mei 2022Anastasia Kobekina (cello) en Gabriel Bianco (gitaar) - Zomers Spanje - Artist in ResidencePinksteren op Slot LoevesteinEerste Pinksterdag speelt Purple Patron liveScènes van de slavernij: het hergeheugen van KaraDe NiemandersSongs in Silence op Kasteel Cannenburchdinsdag 31 mei 2022

woensdag

1 juni 2022Anastasia Kobekina (cello) en Gabriel Bianco (gitaar) - Zomers Spanje - Artist in ResidencePinksteren op Slot LoevesteinEerste Pinksterdag speelt Purple Patron liveScènes van de slavernij: het hergeheugen van KaraDe NiemandersSongs in Silence op Kasteel Cannenburchwoensdag 1 juni 2022

donderdag

2 juni 2022Anastasia Kobekina (cello) en Gabriel Bianco (gitaar) - Zomers Spanje - Artist in ResidencePinksteren op Slot LoevesteinEerste Pinksterdag speelt Purple Patron liveScènes van de slavernij: het hergeheugen van KaraDe NiemandersSongs in Silence op Kasteel Cannenburchdonderdag 2 juni 2022