UITagenda natuur Overijssel

UITagenda natuur in Overijssel (487)

Met de Heideslak over de Sallandse Heuvelrug - lange rit

tijdelijke activiteit nijverdal, Overijssel, Buitencentrum Sallandse Heuvelrug  -  Minder goed te been? Met elektrokar de Heideslak ontdek je toch de Sallandse Heuvelrug! Een tocht door bos, langs de schaapskooi en de Noetselerberg, met uitzicht over de heide.

geopend op zaterdag 24 juli 2021, van 10:30 uur tot 12:30 uur 

Ontdek De Wieden - vaarexcursie

tijdelijke activiteit sint jansklooster, Overijssel, Bezoekerscentrum De Wieden  -  Stap aan boord van de onze fluisterboot en kom mee De Wieden ontdekken! De schipper is ook boswachter / natuurgids en vertelt over de bijzondere historie en de rijke planten- en dierenleven in De Wieden.

geopend op zaterdag 24 juli 2021, 12:00 uur 

Met de Heideslak over de Sallandse Heuvelrug - korte rit

tijdelijke activiteit nijverdal, Overijssel, Buitencentrum Sallandse Heuvelrug  -  Op pad over de Sallandse Heuvelrug en minder goed ter been? Met elektrokar de Heideslak maak je een comfortabele rit door de bossen. Onderweg bezoek je uitzichtpunt Noetselerberg voor een uitzicht over het uitgestrekte heidelandschap.

geopend op zaterdag 24 juli 2021, van 13:00 uur tot 14:00 uur 

Varen door het moeras - Weerribben

tijdelijke activiteit ossenzijl, Overijssel, Buitencentrum Weerribben  -  Vaar mee door de Weerribben met de comfortabele overdekte rondvaartboot en beleef dit waterrijke natuurgebied tot in de kleinste sloten.

geopend op zaterdag 24 juli 2021, van 13:30 uur tot 14:45 uur 

Varen langs waterlelies - Weerribben

tijdelijke activiteit ossenzijl, Overijssel, Buitencentrum Weerribben  -  Bewonder deze zomer de Weerribben vanuit een comfortabele overdekte rondvaartboot. Van juli tot en met augustus staat de waterlelie in bloei, extra genieten dus!

geopend op zaterdag 24 juli 2021, van 13:30 uur tot 15:00 uur 

Zwerf je mee over de Beulakerwijde?

tijdelijke activiteit sint jansklooster, Overijssel, Bezoekerscentrum De Wieden  -  Zwerf je mee op de open excursieboot over de Beulakerwijde en langs het verdronken dorp Beulake? Kom genieten van de water- en moerasvogels, de bloemen. Ervaar de weidsheid en de kronkelende sloten van De Wieden.

geopend op zaterdag 24 juli 2021, 14:30 uur 

Met de Heideslak over de Sallandse Heuvelrug - korte rit

tijdelijke activiteit nijverdal, Overijssel, Buitencentrum Sallandse Heuvelrug  -  Op pad over de Sallandse Heuvelrug en minder goed ter been? Met elektrokar de Heideslak maak je een comfortabele rit door de bossen. Onderweg bezoek je uitzichtpunt Noetselerberg voor een uitzicht over het uitgestrekte heidelandschap.

geopend op zaterdag 24 juli 2021, van 14:30 uur tot 15:30 uur 

Beleef de verrassende muziekwandeling: Pelgrim

tijdelijke activiteit deventer, Overijssel, Meadow op het Deventer Stadsstrand  -  Het concert Pelgrim door saxofonist Lotte Pen. Een muziekwandeling door natuurgebied de Ossenweerd waarbij deelnemers met een koptelefoon op een soundscape beleven die eindigt in een apotheose: een live concert door Pen in Nering Bögel muziekkoepel.

geopend op zaterdag 24 juli 2021, van 16:00 uur tot 17:30 uur 

Wandelen op een zomeravond in de Vreugderijkerwaard

tijdelijke activiteit zwolle, Overijssel, Vreugderijkerwaard, biologische schapenhouderij De Vreugdehoeve  -  Het is volop zomer, met lange warme dagen! Maak samen met de boswachter een avondwandeling in de Vreugderijkerwaard, vlakbij Zwolle. Deze excursie duurt 2 uur en is voor volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar.

geopend op zaterdag 24 juli 2021, 20:00 uur 

Varen door de Weerribben bij nacht

tijdelijke activiteit ossenzijl, Overijssel, Buitencentrum Weerribben  -  De Weerribben by night: stap op de rondvaartboot en vaar deze zomer bij het vallen van de avond door dit uitgestrekte waterrijke gebied.

geopend op zaterdag 24 juli 2021, van 20:45 uur tot 22:45 uur 

Vollemaanwandeling Sallandse Heuvelrug

tijdelijke activiteit nijverdal, Overijssel, Buitencentrum Sallandse Heuvelrug  -  Beleef de Sallandse Heuvelrug in het schijnsel van de volle maan. Ga op pad met de boswachter en maak samen een wandeling door de mystiek verlichte bossen en heidevelden.

geopend op zaterdag 24 juli 2021, 21:00 uur 

WNF Ranger Expeditie

tijdelijke activiteit ijhorst, Overijssel, WNF Shop in winkel Kroko Multipunt / Streekwinkel  -  Leuk dagje weg voor gezinnen. Lekker in de natuur, veel leuke opdrachten en vragen. Leer de natuur kennen. Ranger expeditie IJhorst.

geopend, dinsdag 22 juni 2021 t/m donderdag 30 september 2021, van 09::0 uur tot 18::0 uur