Uittips musea Soesterberg

Uittipsmusea in Soesterberg (9)

Vrouwen, de lucht in!

soesterberg, Utrecht  -  Vrouwen binnen de luchtmacht waren vroeger vooral goed als telefoniste. Nu besturen de vrouwen ook F-16's en vechten ze mee.

Grote plannen voor nieuw Defensiemuseum

soesterberg, Utrecht  -  Het Legermuseum in Delft en het Militaire Luchtvaarmuseum in Soesterberg voegen hun collectie samen in een groot Defensiemuseum.

Daan is 100.000ste bezoeker MLM

soesterberg, Utrecht  -  De 9-jarige Daan Breugelmans is dit jaar de 100.000ste bezoeker van het Militaire Luchtvaart Museum. Hij ontving daarom een waardecheque voor de museumwinkel en mocht plaatsnemen in de cockpit van de F16-simulator.

De bijzondere piloten van Vliegklas 1926

soesterberg, Utrecht  -  Dit jaar is het tachtig jaar geleden dat Vliegklas 1926 haar vliegopleiding voltooide. In het Militaire Luchtvaart Museum in Soesterberg is tot eind augustus 2008 de gelijknamige expositie te zien over deze klas piloten. “Een bijzondere lichting...

Depots Militair Luchtvaartmuseum opengesteld

soesterberg, Utrecht  -  Tijdens het Nationaal Museumweekend opent het Militair Luchtvaartmuseum de museumdepots voor het publiek. De deuren van de normaal gesproken niet toegankelijke depots op het Kamp van Zeist en de Vliegbasis Soesterberg, gaan op 8 en 9 april open....