Uittips van de redactie natuur in Twente

17 artikelen en reportages natuur in twente

Grolsch, het klinkt al lekkerder

enschede, Overijssel  -  De bekende beugeldop, wie kent hem niet! Bij de Grolsch Bierbrouwerij ontdek je alles over de markante geschiedenis van dit bier.

Fotoshoot op een echte boerderij!

archief markelo, Overijssel  -  Fotoshoot op een unieke locatie? Klim op de trekker, de koeien kijken toe. Foto's maken bij de Twentse Boerin in Markelo.

Brand in natuurgebied Aamsveen

archief enschede, Overijssel  -  Door de droogte staat natuurgebied Aamsveen in lichterlaaie. De brandweer krijgt het vuur moeilijk onder controle.

Eerste marathons op natuurijs

archief haaksbergen, Overijssel  -  Het vriest een beetje, maar dat is genoeg voor organisaties om wedstrijden op natuurijs te organiseren.

Zondag eerste natuurijswedstrijd

archief haaksbergen, Overijssel  -  Ze flikken het weer in Haaksbergen. IJsclub IJSCH mag opnieuw de eerste natuurijswedstrijd organiseren.

Proef afbranden heide Sallandse Heuvelrug

archief holterberg, Overijssel  -  De Sallandse Heuvelrug moet aantrekkelijker worden door het afbranden van kleine percelen heide. Donderdag begint waarschijnlijk de drie maanden durdende proef. "De brandweer is erbij voor als het onverhoopt mis gaat."

Win een Klompensafari over het Apeldoorns Kanaal voor vier tot zes personen

prijsvraag Trek de stoute klompen aan en kom klompvaren bij Vadesto Outdoor Adventure. Vaar een leuk parcours over het water in bootjes in de vorm van een reuzenklomp en geniet van een heerlijk Hollands dagje. Peddel rustig het water over of geniet in de schaduw van de overdekte neus van de klomp van een...