Maastrichts museum exposeert dinoskelet

Natuurhistorisch Museum Maastricht legt 'bottenpuzzel' in elkaar

Natuurhistorisch Museum Maastricht Nieuws door

archief oud artikel 6 februari 2008 Maastricht, Limburg Het Natuurhistorisch Museum Maastricht stelt vanaf 9 februari een reconstructie van een in Nederland gevonden dinosaurus tentoon. Een primeur volgens het Limburgse museum.

Op basis van een twintigtal losse botten, vier tanden en een stuk onderkaak heeft het Natuurhistorisch Museum Maastricht een skelet samengesteld. Deze bottenpuzzel is voor het eerst in elkaar gelegd, zegt het museum.

Kam

"De reconstructie geeft een beeld van hoe het dier er uitgezien moet hebben, maar er zijn details die bij gebrek aan vondsten nog onduidelijk blijven. Zo is nog niet bekend wat voor kam het dier precies op zijn kop had", aldus het Natuurhistorisch Museum Maastricht. Volgens het museum is de planteneter 66 miljoen jaar oud en moet zo'n vier tot vijf meter lang zijn geweest.

Botten

Vondsten van dinosauriërs zijn een zeldzaamheid in Nederland. Tot dusver zijn slechts een handjevol botten gevonden in de kalksteengrotten van Maastricht. Complete skeletten zijn nog nooit gevonden.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 6 februari 2008 - 4437