1

Gamen door de hele stad

GESTOPT: Gewapend met een mobiele telefoon op klopjacht

City Game spelen in Utrecht   Redactioneel door

13 februari 2008 Utrecht, Utrecht GESTOPT: Speel een opwindend spel zonder computer of speelbord. Het Belgische bedrijf La Mosca heeft verschillende City Games bedacht. Gewapend met een mobiele telefoon met GPS-ontvanger speel je een spannend spel door de hele stad. De spellen zijn speciaal gemaakt voor groepen en dus erg leuk voor teambuilding en vrijgezellenfeestjes.

Drie agenten worden er op uitgestuurd om een ontsnapte gevangene in de kraag te vatten, voor hij een miljoen euro buit heeft gemaakt en de stad ontvlucht. Door de hele stad pleegt de schurk misdaden. Op zijn telefoon ziet hij precies waar hij de volgende misdaad kan begaan. De crimineel moet echter snel zijn, want hij wordt op de hielen gezeten door de agenten, die op hún telefoon precies kunnen zien waar de boef zich bevindt. Door de GPS-ontvanger op de telefoon ziet ieder team waar de andere spelers zijn. De agenten kunnen voortdurend zien waar de gangster is, maar de gangster kan maar eens in de zes minuten zien waar alle andere spelers zich bevinden. Voor de drie agenten(teams) is het dus zaak om van deze onzichtbare minuten gebruik te maken en de boef een stap voor te zijn. Eenmaal binnen schotsveld (25 meter) kan de agent op een knopje op zijn telefoon drukken om de gangster 'neer te schieten'. Als het de gangster te heet onder de voeten wordt, kan hij eenmalig een 'kogelwerend vest' aantrekken of zich door een stoorzender vijf minuten lang van de radar laten verdwijnen.

Telefoon met aangepaste navigatiesoftware Ieder team krijgt een mobiele telefoon mee (nokia 6110 navigator) met een speciaal ontwikkeld programma. Op de telefoon zijn, middels GPS-navigatie, alle andere teams te zien.
'The Target' is slechts één van de citygames die La Mosca aanbiedt. Er zijn ook teambuilding games:
  • Codecrackers: Vindt het hoofdkwartier van een bende en kraak door middel van geheimzinnige hints de code van hun bankrekening.
  • CityTracks: een ideale manier om de stad te leren kennen. Je moet op verschillende plaatsen in de stad opdrachten voltooien.
  • City Team Conquest: Een handelsspel. Haal met je team geld op bij verschillende 'cash points' in de stad.
  • Treasure of the Monk: Breng goudstukken naar je basiskamp, maar pas op voor een bende struikrovers.

'The Target' wordt, net als de andere City Games van La mosca, door de hele stad gespeeld. De spelers rennen zich daardoor letterlijk in het zweet. Het spel kan gespeeld worden met maximaal twaalf spelers (in dat geval wordt er gespeeld in teams van drie personen). La Mosca mikt met de City Games vooral op actieve volwassenen. De spellen zijn leuk voor vrijgezellenfeestjes en bedrijfsuitjes. Ook voor studentenverenigingen is dit een originele manier om nieuwe studenten kennis te laten maken met hun nieuwe stad.
City Games bestaan nog steeds, maar deze City Games zijn gestopt. De City Games zijn nieuw in Nederland. La mosca maakte de spellen oorspronkelijk voor enkele Belgische steden. De spellen zijn nu ook te spelen in acht Nederlandse steden: Alkmaar, Haarlem, Maastricht, Den Bosch, Nijmegen, Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht.

Een spel duurt ongeveer twee uur. Prijs: € 160,-.

DagjeWeg.NL zet alle City Games op een rij!

Laatst gewijzigd: 2018-10-24 09:08:52 · Gepubliceerd: 2008-02-11 12:26:48 - 4558