1

Waddeneilanden één geheel?

Eilanden oase van rust, natuur en zee

Nieuws door

archief oud artikel 28 april 2008 De Waddeneilanden worden meestal als groep genoemd, toch blijken ze onderling sterk te verschillen. Dat blijkt uit onderzoek dat gehouden is onder een representatieve doorsnee van de Nederlandse bevolking. De onderzochten beoordeelden de eilanden over het algemeen positief.

Positief

Uit het onderzoek blijkt onder andere dat bijna 85% van alle onderzochte Nederlanders, of ze nu de Wadden bezocht hebben of niet, de Waddeneilanden positief beoordelen als bestemming voor een korte of lange vakantie. Slechts 4% heeft een negatief oordeel. De meest genoemde punten die aanspreken zijn de rust, de natuur en de zee.

Eén geheel

Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog behoren tot de provincie Friesland en Texel tot de provincie Noord-Holland. De deelnemers gaven in het onderzoek aan geen onderscheid te maken tussen de provincies en zagen de eilanden voornamelijk als een groep.




Verschillen

Hoewel aan Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog veel gemeenschappelijke kenmerken worden toegekend, blijkt uit het onderzoek ook dat de onderzochte Nederlanders duidelijk verschillen tussen de eilanden zien. Zo kenmerkt Texel zich als het eiland waar het meest te doen is en wordt Terschelling gezien als een eiland waar je gezellig uit kunt gaan, met het Oerol-festival als bekendste evenement. Schiermonnikoog, en ook de overige eilanden, ziet men meer als bestemming voor een een relaxvakantie of milieuvriendelijke vakantie.

Onderzoek

Onderzoeksbureau PMR uit Eersel heeft afgelopen december het onderzoek uitgevoerd, in opdracht van de Stichting Waddenfederatie, het samenwerkingsverband van de vijf Wadden-VVV's. Het onderzoek was gericht op de kennis, perceptie en wensen van de consumenten ten aanzien van de Waddeneilanden.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 28 april 2008 - 5379

Dit past bij 'Waddeneilanden één geheel?'