1

UITagenda Wadden

UITagenda  in Wadden en in de buurt van Wadden

Vogels kijken voor beginners

tijdelijke activiteit schiermonnikoog, Friesland, Schiermonnikoog, Het Willemshof  -  Tijdens deze vogelexcursie voor beginners gaat u samen met de gids op pad om te leren wat de beste plekken zijn en waar u op moet letten tijdens het vogelspotten.

vandaag nog gesloten, geopend op dinsdag 12 december 2023, 09:00 uur 

Joods leven op Schiermonnikoog

tijdelijke activiteit schiermonnikoog, Friesland, Schiermonnikoog, standplaats Informatiecentrum het Baken  -  Ga mee met gids Hilbert de Vries op zoek naar de herinneringen aan Joods leven op het eiland rond de Tweede Wereldoorlog.

geopend op dinsdag 5 december 2023, 14:00 uur 

Cultuurhistorische dorpswandeling

tijdelijke activiteit schiermonnikoog, Friesland, Schiermonnikoog, standplaats Informatiecentrum het Baken  -  Altijd al meer willen weten over de geschiedenis van het dorp? Ga mee met eilandergids Arend Maris en leer Schiermonnikoog op ludieke wijze kennen.

vandaag nog gesloten, morgen geopend, woensdag 6 december 2023, 14:00 uur 

Vogelwandeling op Schiermonnikoog

tijdelijke activiteit schiermonnikoog, Friesland, Schiermonnikoog, standplaats Informatiecentrum het Baken  -  Ganzen in de polder, eenden bij de Westerplas en steltlopertjes op het wad. Welke vogel vliegt daar?

vandaag nog gesloten, morgen geopend, woensdag 6 december 2023, 14:00 uur 

Bosbaden op Schiermonnikoog

tijdelijke activiteit schiermonnikoog, Friesland, Schiermonnikoog, Hazeweitje  -  Dompel je onder in de natuur en neem een bosbad samen met de boswachter!

vandaag nog gesloten, geopend op donderdag 7 december 2023, 10:00 uur 

Leer het eiland fietsend kennen

tijdelijke activiteit schiermonnikoog, Friesland, Schiermonnikoog, Het Willemshof  -  Eilander Thijs de Boer neemt u graag mee op deze fietsexcursie. Hij vertelt over de boeiende geschiedenis van het dorp en de gevarieerde landschappen van het eiland, vol bijzondere planten en dieren.

vandaag nog gesloten, geopend op donderdag 7 december 2023, 10:00 uur 

AtelierSchier - workshops in een stadsbus

schiermonnikoog, Friesland  -  Schiermonnikoog is maar klein, maar herbergt een grootse natuurlijke schoonheid. Atelier Schier brengt de natuur dichterbij door inspirerende workshops. Maak bijvoorbeeld een kunstwerk met strandvondsten!

Beklim de vuurtoren van Vlieland

vlieland, Friesland  -  De vuurtoren van Vlieland is kort, maar staat wel op het hoogste duin van het eiland. Kom de vuurtoren bezichtigen en klim naar boven voor een prachtig uitzicht.

Ontdek alle hotspots van het charmante Texel

oudeschild, Noord-Holland  -  Een dagje naar Texel betekent een korte vakantie, met welk gezelschap je ook gaat. Heerlijk uitwaaien zonder zorgen doe je met Dagje Texel. Kies voor een compleet verzorgd en onvergetelijk bezoek aan het waddeneiland.

Natuurcentrum Ameland

nes, Friesland  -  Verken Ameland met het Natuurcentrum Ameland. Hier leer je meer over het ontstaan van het waddengebied. Vanuit het centrum kun je wadlopen onder leiding van een gids. Geniet en snuif de zilte zeelucht op.