1

Tweede dolfijntje geboren in Dolfinarium

Groep dolfijnen dit keer uitgebreid met een meisje

Dolfinarium Nieuws door

archief oud artikel 9 juni 2008 Harderwijk, Gelderland Voor de tweede keer in korte tijd is het Dolfinarium in Harderwijk een babydolfijntje rijker. Zondagmorgen is Roxy bevallen van een meisje. Het publiek kan het nieuwe dolfijntje al zien, maar wordt nog wel op afstand gehouden om zo min mogelijk overlast te veroorzaken.

De geboorte van dit dolfijntje komt vlak na de geboorte van een mannetjesdolfijn en is daarom heel bijzonder volgens het Dolfinarium. Het is vaak heel moeilijk om bij dolfijnen het geslacht te bepalen, maar volgens de dierenarts is het zeker dat het een meisje is. Nog meer reden voor een feestje, aangezien er afgelopen jaren in het Dolfinarium veel meer mannetjes zijn geboren dan vrouwtjes.

Naam

Al is het al bekend dat het een vrouwtjesdolfijn betreft, toch heeft het nog geen naam. Dit laat het Dolfinarium over aan het publiek. Bezoekers kunnen een leuke naam verzinnen die te maken heeft met zee en/of water. Het Dolfinarium geeft wel de voorkeur aan Nederlands klinkende namen. Heeft u leuke deeën? Mail dat dan naar het Dolfinarium!

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 9 juni 2008 - 515

Dit past bij 'Tweede dolfijntje geboren in Dolfinarium'