1

Spectaculaire zandsculptuur in centrum Den Haag

Zandsculptuur in Den Haag laat historische en moderne architectuur zien

Den Haag Redactioneel door

archief oud artikel 26 juni 2008 Den Haag, Zuid-Holland Veertien zandkunstenaars werken sinds 16 juni aan een enorme zandsculptuur op het Buitenhof in het centrum van Den Haag. Tegen de achtergrond van de Haagse skyline wordt het thema "Den Haag, Stad van Vrede en Recht" uitgebeeld.

Bekende gebouwen van Den Haag, zoals het Vredespaleis, de Koninklijke Schouwburg en Madurodam, krijgen een plekje in de sculptuur. Daarnaast wordt er architectuur getoond van New Babylon, het deels nog te bouwen nieuwe stadscentrum. Overigens komt het Vredespaleis prominent op de voorgrond, als internationaal symbool voor vrede en recht. Ook vraagt de sculptuur aandacht voor de Amerikaanse beeldhouwkunst.

The Hague Festivals

Vrijdag 27 juni moet de bouw van het spectaculaire kunstwerk zijn afgerond. Zo'n 310 ton speciaal zand is gebruikt om de sculptuur vorm te geven. De zandsculptuur is zo'n 22 meter lang en 7 meter breed. De hoogte loopt op tot boven de 6 meter. De bouw van de sculptuur vindt plaats in het kader van The Hague Festivals. Komend weekend wordt dat festival afgesloten met Parkpop. Mocht u daarheen gaan dan is dit een ideale gelegenheid om ook het kunstwerk te bezoeken.

Sprookjesachtig

De sculptuur is tot 31 augustus gratis te bezichtigen. De gemeente verwacht dat er zo'n 200.000 mensen deze speciale attractie komen bewonderen. Overigens is ook 's avonds een bezoekje de moeite waard: de skyline-in-zand wordt dan sprookjesachtig verlicht. En wat is er nu mooier dan een dagje Den Haag sprookjesachtig af te sluiten?

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 26 juni 2008 - 4547