Armando Museum staat op uit de dood

Tijdelijke locatie gevonden voor overgebleven kunstwerken

  Nieuws door

6 augustus 2008 Amersfoort, Utrecht Het Armando Museum komt vanaf oktober weer tot leven. De kerncollectie verhuist dan naar het Rietveldpaviljoen in Amersfoort. Het duurt nog een paar jaar voor de Elleboogkerk - inclusief het museum - volledig is gerenoveerd.

Afgelopen oktober brak in de Elleboogkerk een uitslaande brand uit. Een groot deel van de collectie van het Armando Museum ging daarbij verloren. In het leegstaande Rietveldpaviljoen van het Centrum voor Moderne Kunst De Zonnehof zag het museum de ideale locatie om de overgebleven kunstwerken uit te stallen.

Het nieuwe museum wordt in oude staat hersteld met een leuk extraatje.

Pijnlijke Installatie

In het museum zal een installatie van Raffael Rheinsberg te zien zijn met de titel 'Zwart water'. De Duitse kunstenaar heeft resten van het verbrande museum gebruikt om een nieuw werk te creëren. "Het is in eerste instantie best pijnlijk om dat kunstwerk te zien," vertelt Annemarie van der Bult van het Armando Museum. "Het herinnert aan een zwarte periode. Maar goed, het is nu eenmaal gebeurd en wij moeten verder."

In 2010 opent het gerenoveerde museum de deuren aan de oude vertrouwde Langegracht. Van der Bult: "Het nieuwe museum wordt in oude staat hersteld met een leuk extraatje. Misschien komt er wel een documentatiecentrum bij. Dat zou erg mooi zijn."

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2008-08-06 12:41:59 - 349

Dit past bij 'Armando Museum staat op uit de dood'