Duurste vogelboek ter wereld in trek

The Birds of America nog een maand te zien

Teylers Museum Nieuws door

archief oud artikel 20 december 2007 Haarlem, Noord-Holland Het duurste vogelboek ter wereld, The Birds of America van John James Audubon, lokt veel bezoekers naar het Teylers Museum in Haarlem. Minimaal 12.000 bezoekers wierpen al een blik op de vijfdelige vogelgids.

De expositie rondom het meesterwerk van John James Audubon wordt goed bezocht, meldt woordvoerder Hans Gromberg van het Teylers Museum. "Tussen de 12.000 en 15.000 mensen wierpen al een blik op de vijfdelige serie." De tentoonstelling 'Vogels van formaat' is vooral populair bij natuurliefhebbers, zegt hij. "We merken dat veel vogelaars op de expositie afkomen, maar  ook kunstliefhebbers komen langs. Sommige bellen zelfs even van tevoren welke bladzijde met welke vogel op welke dag te zien is."

Zeldzaam

Dat zoveel mensen naar het boek komen kijken, komt volgens Gromberg omdat het een bijzonder boek is. Het is een zeldzaam boek, zegt hij. "Op de hele wereld zijn nog maar zo'n 110 exemplaren te vinden." Niet alleen dat is een belangrijke reden, denkt Gromberg. "Normaal gesproken ligt het dure boek in ons depot. Nu heeft het publiek nog de kans het boek te zien. Over een kleine maand gaat het weer terug."

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2007-12-20 11:17:51 - 687