Budget Armando Museum verviervoudigd

 deel via WhatsApp | Nieuws door

"Wij hoeven niet meer ieder dubbeltje om te draaien"

5 september 2008 Amersfoort, Utrecht Het Armando Museum in Amersfoort hoeft niet meer op de centen te letten. BMC, een advies- en managementbedrijf, is van plan om het geplaagde museum te sponsoren. Hiermee wordt het budget in één klap verviervoudigd.

"Wij hoeven niet meer ieder dubbeltje om te draaien"

Vanaf de heropening in 2010 krijgt het museum een jaarlijkse schenking van 75.000 euro. Het contract loopt minimaal drie jaar. BMC steunt hiermee projecten als exposities, publicaties en andere activiteiten.

"De komst van deze hoofdsponsor is werkelijk van immens belang", vertelt Yvonne Ploum, hoofd van het museum, in het AD. "Dankzij BMC hoeven we de komende jaren niet meer ieder dubbeltje om te draaien." Met het geld heeft Ploum leuke plannen. " We kunnen bijvoorbeeld kostbare werken voor bruikleen over laten komen."

Afgelopen oktober brak in de Elleboogkerk een uitslaande brand uit. Een groot deel van de collectie van het Armando Museum ging daarbij verloren. Volgende maand vestigt de kerncollectie zich tijdelijk in het leegstaande Rietveldpaviljoen van het Centrum voor Moderne Kunst De Zonnehof. Het Armando Museum hoopt wel over enkele jaren weer terug te keren naar de oude vertrouwde Langegracht.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2008-09-05 09:52:52 - 261

Kijk ook bij...