'Sinterklaas, neem uw zwemvest mee!'

PvdA Arnhem waarschuwt voor instorten Rijnkade

De Sinterklaaskalender van DagjeWeg.NL Nieuws door

archief oud artikel 13 november 2008 Arnhem, Gelderland Honderden springende kinderen die zaterdag door de Rijnkade zakken, terwijl de goedheiligman en zijn Pieten aanmeren. De Arnhemse PvdA-fractie houdt haar hart vast. “Doe tenminste iets om het te voorkomen”, is de noodkreet van raadslid Truus Vink-Schutte.

“Het afgelopen jaar zijn er verschillende gaten gevallen in de kade”, zegt Vink. “Zo zakte in mei een stelletje door de kade en viel twee meter naar beneden. Vorige maand ontstond er een nieuw gat.” Het vertrouwen in de veiligheid van de kade daalde deze week tot een nulpunt, toen er ook nog een lekkage werd ontdekt in de waterleiding onder de Rijnkade.

“Sinterklaas en Arnhemmers, neem uw zwemvest mee!”

Sussen

Een woordvoerder van de gemeente Arnhem probeert in de Telegraaf de boel wat te sussen: “Als er ook maar enig gevaar zou zijn, zouden wij Sinterklaas nooit op die plaats laten aankomen. De verzakkingen hebben op een ander deel van de Rijnkade plaatsgevonden.”

Vink is er toch niet gerust op: “Op de site zie je hoeveel mensen op de Rijnkade staan. Er staat zelfs een wethouder te springen. Je kunt aan de bovenkant niet zien dat er zand onder de kadevloer verdwijnt. Stel je toch voor dat er weer iemand doorheen zakt.”

'Iets!'

“Doe tenminste iets om het te voorkomen”, beveelt het PvdA-raadslid aan. “Zet borden neer, of sluit een gedeelte van de kade af met rood lint.”

Het is te hopen dat er zich zaterdag geen horrorscenario voltrekt aan de Arnhemse Rijnkade. Als er onverhoopt toch iets gebeurt, heeft de PvdA in ieder geval gewaarschuwd. DagjeWeg.NL heeft nog een extra aanbeveling: “Sinterklaas en Arnhemmers, neem uw zwemvest mee!”.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2008-11-13 17:24:37 - 595