1

Nationaal Historisch Museum klinkt te suf

Grote plannen voor nog te openen museum

Nieuws door

archief oud artikel 16 januari 2009 Arnhem, Gelderland Als het aan de kersverse directeuren van het Nationaal Historisch Museum ligt, krijgt het museum binnenkort een andere naam.

"Als je het museum als merk wilt profileren moet je ook een pakkende naam bedenken." Dit beweert directeur Erik Schilp. Hij en directeur Valentijn Byvanck debateerden gisteren met mensen in het KHL-Koffiehuis in Amsterdam over het veranderen van de naam van het Nationaal Historisch Museum. De toehoorders schrokken van de plannen van de directeuren en dat zorgde voor de nodige kritiek.

Schilp en Byvanck proberen met het museum een duidelijke koers te varen. "Een historicus vertelt de geschiedenis in woorden, maar onze taak is om de geschiedenis aan de hand van beelden te vertellen. Met wat voor een beeld trek je de aandacht van de bezoeker? Het klinkt lichtvoetig maar dat is voor ons de allerzwaarste opdracht."

Het Nationaal Historisch Museum is een nog te bouwen museum over de geschiedenis van Nederland. Het museum opent haar deuren in 2011 in Arnhem.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 16 januari 2009 - 427

Dit past bij 'Nationaal Historisch Museum klinkt te suf'