Een verborgen paradijsje

Nijmegense Bed & Breakfast De Pauwenhof uitgeroepen tot beste van Nederland |  deel via WhatsApp | Recensie door

Ultiem nachtje uit in beste bed & breakfast van Nederland

12 februari 2009 Nijmegen, Gelderland De deuren van de serre staan open. De kamer wordt ineens tien keer zo groot. De zangvogels fluiten hun eigen deuntje. Het voelt als een droom! Een droomwereld die verscholen ligt in het hart van Nijmegen. De Pauwenhof draagt de naam 'Beste Bed & Breakfast van Nederland' met de elegantie en trots van een echte pauw.

Alles wat je hartje begeerd

Zestien jaar was het een rommelhok waar eigenaren Jerry en Janny Jansen niet zoveel aandacht aan besteedden. Tot twee jaar geleden. Het bijgebouw werd omgetoverd tot een luxe bed & breakfast. De gasten krijgen alles wat hun hartje begeerd. Privacy, eigen tuin, heerlijk ontbijt, prachtige doucheruimte en een goed bed.

Vogelliefhebbers

"Jullie kunnen de gordijnen gewoon open laten. Niemand kijkt hier naar binnen en dat is jullie eigen tuin", vertelt Jerry als wij aankomen in De Pauwenhof. Een kijkje in de tuin leert dat het gaat om een grotere tuin dan die we thuis hebben, en nog mooier onderhouden ook. De Jansens hebben niet alleen groene vingers, maar zijn ook vogelliefhebbers. Er zijn veel verschillende vogels te vinden in de tuin, die de gasten 's ochtends wakker fluiten met hun gezang. Jammer genoeg is een paar dagen voor de komst van DagjeWeg.NL de oogappel van het gezin, de pauw, overleden.

Kunst

Jerry is een begaafd beeldend kunstenaar en Janny is een geboren gastvrouw. De beelden van Jerry springen gelijk in het oog als je de kamer binnen komt. De kunstwerken komen door de ruimtelijke inrichting echt tot zijn recht. De slaap annex zitruimte is ingericht met designspullen, wat een lust voor het oog is.

Uitrusten in De Pauwenhof

"Er staan buiten fietsen, die jullie mee kunnen nemen naar de stad. Als jullie tenminste weg willen", vervolgt Jerry. De Pauwenhof ligt aan de rand van het centrum van Nijmegen. Toch voelt het alsof je verblijft in een cottage op het Engelse platteland. Als gast wil je helemaal niet op pad, maar je in de watten laten leggen door de rust die de omgeving uitstraalt. Het lijkt alsof de vermoeidheid uit je wordt getrokken. Het ultrazachte tapijt waar je echt met je blote voeten op moet lopen, de natuurstenen douche en de kamer die zo groot is dat je er zonder rem kan rond dansen (met de wetenschap dat niemand je ziet).

Heerlijk 'breakfast'

De volgende ochtend staat het 'breakfast' op ons te wachten. Broodjes in alle soorten en maten. Koffie, thee en versgeperste jus de orange. Meloen, zalm en natuurlijk een eitje erbij. Wie een krantje wil lezen kan kiezen uit twee kranten. Het is heerlijk rustig in de ontbijtkamer. De Pauwenhof lijkt meer op een luxe hotel helemaal voor jezelf, dan op een bed & breakfast. "Dit komt omdat bed & breakfast aan het veranderen is. Mensen zitten liever niet meer met de gastheer en gastvrouw aan tafel te ontbijten. Daarom bieden we juist veel privacy", vertelt Janny als wij uitgegeten zijn.

Verborgen paradijsje

"Wij hebben ook geen bord aan de weg met bed & breakfast. Daardoor is het ook wat moeilijker te vinden, maar dat vinden de gasten juist prettig." De jury van stichting De Pronkkamer zag dit als een minpunt, maar Janny vindt het een pluspunt. "Daarom heb je hier helemaal geen aanloop, en blijft het rustig". Als wij het pad van het huis aflopen en uiteindelijk op een doodnormale rijtjeshuisstraat terecht komen, merk je hoe goed verstopt deze bed & breakfast is. Janny heeft gelijk, dat is juist de kracht van De Pauwenhof. Een verborgen paradijsje. Alleen vindbaar voor die speciale gast.

De Pauwenhof is nog te boeken voor het Valentijnsweekend! Dus wees er snel bij. Klik hier voor meer informatie.

Laatst gewijzigd: 2019-06-26 16:57:20 · Gepubliceerd: 2009-02-12 09:16:22 - 3194