Spetter, pieter, pater: lekker in het water!

Boek een zeiltochtje, keuze uit veel arrangementen! |  
Redactioneel door

De leukste uitjes op het water

22 april 2009 Natuur Het is mooi weer. Tijd voor waterpret! In de winter loop je een verkoudheid op als je in het water valt, maar in de zomer kan het helemaal geen kwaad.

De workshops van 't Vonder vinden allemaal op het water plaats. Een rondvaart door Giethoorn of een puzzeltocht op een boot? In het Venetië van Holland is dat allemaal mogelijk! Of ga zeilen met de Alberdina. Groepen hebben een leuke tijd op dit luxe schip. Op het IJsselmeer, de Waddenzee of op de Friese meren. Vooral tijdens de zomermaanden is het druk en gezellig op de Nederlandse wateren. Ook EvenLos organiseert bedrijfsuitjes op het water. Actief met snelle rubberboten of lekker uitwaaien na een trainingsdag op een mooi wedstrijdschip: het behoort allemaal tot de mogelijkheden.

Leuk voor kinderen

Kinderfeestjes zijn heel erg leuk voor kinderen. Maar waar vind je tegenwoordig nog een origineel uitje voor een lage prijs? Moet je echt duizenden euro's uitgeven aan iets creatiefs? Nee hoor. De Kleine Kapitein is een leuk en betaalbaar verjaardagsfeestje op het water. Kinderen verkleden zich als zeemannen en gaan op zoek naar de verborgen schat. Er worden zelfs eigengemaakte pizza's geserveerd. Of ga mee met de Merlan: een milieuvriendelijke boot. De boot vaart op zonne-energie. Tijdens de reis overnacht de groep op de boomgaard van boer Dick. Oudhollandse gezelligheid!

Authentiek & Fries

Je hebt moderne boten en authentieke historische boten. Ben je een liefhebber van de laatste categorie? Vaar dan samen met Durk Bakker en Connie Hermus op hun twee historische skûtsjes, een Friese tjalk, langs de mooiste plekje van Friesland. Skûtsje De Connie (gebouwd in 1911) en skûtsje It Lieuwke (gebouwd rond 1900) kunnen geboekt worden voor een tocht over de Friese wateren. Wie wil, kan de bemanning aan boord helpen.

Amsterdamse grachten

De Amsterdamse grachten zijn al decennia in trek bij dagjesmensen. In Amsterdam zijn veel rondvaartbedrijven actief. Veel van deze bedrijven proberen een slaatje te slaan uit toeristen. Zorg dat jij niet wordt opgelicht door een rondvaartje te boeken bij Amsterdam Canal Cruises of de Blue Boat Company. Een leuke, plezierige vaart voor een betaalbare prijs.

Actief uitje

Mooi weer? Daar hoort een actief uitje bij! Beleef met je familie of je collega's spraakmakende activiteiten op de Veerplas, een groot meer in Haarlem. Een hapje en drankje behoren tot de mogelijkheden. Ook leuk: de Chinese rivierboten. Ontdek de Alblasserwaard vanaf het water. Een echt dagje uit voor groepen. Of ruil de Chinese rivierboten voor sloepen. Misschien minder exotisch, maar wel veel authentieker!

Kabbelen op het water

Gelukkig zijn er ook rustige activiteiten op het water. Organiseer een feest of doe mee met een rondvaartprogramma op de Graaf van Bylant, een partyschip met genoeg plaats voor 375 personen. Het passagiersschip vertrekt vanuit Tolkamer en vaart zo naar het prachtige Nijmegen toe. Een andere mogelijkheid is om zeiland naar het oude forteiland Pampus te reizen. Vanuit Amsterdam of Muiden is het mogelijk om het forteiland - bekend van het spreekwoord 'voor Pampus liggen'- te bereiken.

Genoeg redenen om deze zomer het water op te gaan. Zorg wel dat je extra kleding meeneemt. Zomerse temperaturen en grote waterpartijen zorgen altijd voor een hoop waterpret. Veel plezier!

Laatst gewijzigd: 2018-10-11 10:19:42 · Gepubliceerd: 2009-04-16 12:49:57 - 3905