1

Weer werk van Picasso gestolen

Schetsboek, met een geschatte waarde van 8 miljoen euro, spoorloos!

Nieuws door

archief oud artikel 10 juni 2009 Ede Uit het Musée Picasso in Parijs is tussen maandagmiddag en dinsdagmorgen een schetsboek van Picasso gestolen. In het schetsboek staan 33 tekeningen van Picasso. Het kostbare boek lag in een onbeveiligde vitrine op de eerste etage van het museum.

Het schetsboek heeft een geschatte waarde van 8 miljoen euro. Picasso maakte de schetsen tussen 1917 en 1924. Er staan verschillende tekeningen in die gemaakt zijn in Barcelona en Parijs.

De diefstal werd pas dinsdagochtend opgemerkt. De zaal en de vitrine waren helemaal niet beveiligd. Juist om die reden is het museum momenteel aan het verbouwen en sluit zij in augustus tijdelijk haar deuren. Het museum wil overal cameratoezicht, wat, zoals nu blijkt, echt nodig is. Eerder dit jaar werden er al andere werken gestolen van Picasso. In januari verdwenen tekeningen en prints van de grote kunstenaar uit een galerie in Berlijn. Tijdens tentoonstellingen in Zürich en in São Paulo werden er ook werken van Picasso gestolen. Deze kunstwerken had het Musée Picasso in Parijs juist uitgeleend vanwege haar op handen zijnde verbouwing.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 10 juni 2009 - 317

Dit past bij 'Weer werk van Picasso gestolen'