Oase van plezier in de openlucht

Kom naar het grootste openluchtzwembad van Nederland!   Reportage door

archief oud artikel 2 juli 2009 Apeldoorn, Gelderland Er waait een sterk briesje over de uitgestrekte zonneweide bij het Kristalbad. Vier zonaanbidsters genieten zichtbaar van de verkoeling. Bij het wedstrijdbad staat een stel waterratten te bibberen. Zij verlangen naar warmte. Helaas is zonneschijn het enige wat het Apeldoornse openluchtzwembad niet kan beloven.

De faciliteiten in het Kristalbad zijn tiptop geregeld. Het grote recreatiebad, ook wel de waterspeeltuin genoemd, ligt in het centrum van het openluchtzwembad. Het heeft leuke speeltoestellen waar het hele gezin zich op kan uitleven. Vanwege het 75-jarig bestaan van het Kristalbad in 2009 heeft het bad een supersnelle glijbaan gekregen. In het nieuwe seizoen roetsjen bezoekers van een bijna 100 meter lange glijbaan.

Zandtaartjes

In de rechterhoek van de grote accommodatie kunnen 'geoefende' zwemmers baantjes trekken in het wedstrijdbad. Waaghalzen durven misschien wel een salto te maken vanaf de hoge duikplank. Links van het bad is de speelhoek voor de allerkleinsten. Nadat de zandtaartjes gebakken zijn, kunnen ze nog even lekker poedelen in het kikkerbad.

Het Kristalbad heeft een locatie waar menig zwembadhouder van watertandt. Het openluchtzwembad ligt midden in de prachtige Veluwse bossen, aan de rand van villawijk Berg en Bos, een attractie op zich. De locatie wordt omheind door metershoge bomen, die bij warmte voor schaduw zorgen. Zo kunnen bezoekers lekker beschut op de zonneweide liggen, zonder levend te verbranden.

Sporten

Het groene gras leent zich ook uitstekend voor sporten. Wie zelf een bal mee neemt, kan zijn hart ophalen. Het Kristalbad heeft gezorgd voor een beachvolleybalveld en een groot springkussen.

Voor vakantiegangers die deze zomer naar de Veluwe gaan, is het Kristalbad een heerlijk dagje weg. Kinderen en ouders kunnen zich er de hele dag vermaken. Het is geen benauwd zwembad waar je naar adem moet happen, maar een oase van plezier in de openlucht. Nog geen vakantie naar de Veluwe geboekt? Doe dat dan snel en bezoek het Kristalbad zo vaak als u wilt.

Maak het verblijf op de Veluwe compleet met een dagje Apeldoorn. In de mooiste gemeente van Nederland ligt ook Kinderparadijs Malkenschoten. Bezoek ’s ochtends het gezellige kinderparadijs en sluit de dag af in het spetterende Kristalbad.
Foto 1. Het enige wat het Kristalbad bezoekers niet kan bieden, is een aangename temperatuur.
Foto 2. Kinderen poedelen tussen de speeltoestellen in het kikkerbad.
Foto 3. Maak jij deze zomer de flick flack op dit springkussen?
Foto 4. Het Kristalbad is een heerlijk dagje weg.

Laatst gewijzigd: 2012-10-11 08:53:06 · Gepubliceerd: 2009-06-28 19:06:28 - 2804