Slecht weer? Dit zijn leuke indoor uitjes!

Geniet met het hele gezin van deze overdekte uitstapjes

Indoor uitjes op DagjeWeg.NL Redactioneel door
Foto 1. Plezier met oude en nieuwe liedjes van draaiorgels. Gezellig! Foto: Museum Speelklok

18 november 2022 Toerisme Landelijk Regen, harde wind, onweer of zelfs een dikke hagelbui? Dat mag de pret niet drukken! Deze uitjes zijn ook leuk als het slecht weer is. Overdekte speelparadijzen, tropische zwembaden en musea die vanbinnen zo mooi zijn, dat je niet eens meer naar buiten wilt!

Ontdek Nederland in vogelvlucht - THIS IS HOLLAND!

AMSTERDAM - Zou jij willen zweven op de wind? Alles van bovenaf bekijken terwijl je het idee hebt dat je vliegt? Laat je dromen werkelijkheid worden tijdens de levensechte Flight Experience van THIS IS HOLLAND. Je zit op een stoel aan een beweegbare arm, met om je heen een reusachtig koepelvorming scherm met een diameter van twintig meter. Door de vloeiende bewegingen die je stoel maakt tijdens de vlucht, sla je letterlijk je vleugels uit. En door de waterspatten die je op je gezicht voelt, lijkt je trip levensecht. Laat de reis maar beginnen!

Foto 2. Vliegen over Nederland bij THIS IS HOLLAND. Foto: THIS IS HOLLAND
Fascinerend! Maak een reis door het menselijk lichaam in CORPUS en ontdek hoe je lijf werkt. Hier ga je op ontdekking van de knie tot in de hersenen.

Test alle glijbanen en sauna's

ASSEN - Weer of geen weer, zwemmen bij De Bonte Wever kan altijd! Het subtropische zwembad is voor het grootste deel overdekt. Sjees van glijbanen, geniet van warme whirlpools en bubbelende kruidenbaden of trek wat baantjes in het sportbad. Er zijn Finse sauna's, infraroodwarmtebanken, verwarmde voetenbaden en er is een peuterbad met speeltoestellen voor de kleintjes. Is Assen niet om de hoek? Bekijk meer indoor zwembaden op DagjeWeg.NL.

Foto 3. Tropisch wateravontuur! Foto: De Bonte Wever

Draaiorgels, smartlappen en hits

UTRECHT - Gekke instrumenten, mensen die spontaan beginnen te dansen en echte nachtegaaltjes: het is altijd een lekker vrolijke bedoening bij Museum Speelklok. Bekijk een collectie van speciale en zeldzame instrumenten waar je misschien nog nooit van gehoord hebt. Sommige van die magische instrumenten in het museum bespelen zichzelf! In de voorjaarsvakantie zijn er extra rondleidingen en mag je zelf een draaiorgel bespelen! Ontdek muzikale klassiekers en luister naar de hits van nu, maar dan net even anders.

Foto 4. Je ziet zelfs hoe de vrolijke muziekinstrumenten van binnen werken bij Museum Speelklok. Foto: Museum Speelklok

Karten op spiegelglad ijs

RUCPHEN - Karten is hartstikke cool, vinden de meeste mensen. Maar weet je wat letterlijk en figuurlijk nog veel cooler is? Karten op ijs! Waag je in een kart met spikebanden van IceKart Rucphen en zorg dat je niet alleen sneller bent dan je vrienden, maar ook behendiger. Het circuit is 300 meter en in de bochten moet je driften om niet tegen de rand te knallen, wat de uitdaging nog groter maakt dan bij 'gewoon' karten. Een ronde duurt ongeveer vijfenveertig tot vijftig seconden, maar kun jij het sneller? Zet je helm op en ga de uitdaging aan!

Foto 5. Race door een winterlandschap. Foto: IceKart Rucphen

Iedereen is autocoureur bij Immersive

ALMERE - Word je somber als je uit het raam kijkt en alleen maar regen, regen en nog eens regen ziet? Tijd om, net als Alice in Wonderland, even in een wereld te stappen waar bijna alles kan en mag: de wereld van virtual reality! Bij Immersive komen dromen van stoere jongens en meiden uit. Hier voel je je een echte autocoureur terwijl je met je F1-wagen over het circuit scheurt. Niet echt natuurlijk, maar met een virtual reality bril op en in een virtuele wereld. Je hebt keus uit ruim vijfentwintig circuits en honderden razendsnelle auto's. Een unieke kans om eens te voelen hoe het is om in je droomauto te sjezen!

Foto 6. Racen over de racebaan: het kan in een virtuele wereld. Foto: Immersive
Nog een leuke tip: Jurassic Park in het echt! Speel binnen tussen de dino's, maar dan lekker droog onder de grond bij Mergelrijk. Is Valkenburg te ver weg? Bekijk meer indoor speeltuinen of bekijk deze dinoparken.
Foto 7. Zoeken naar dinobotten tussen de dino's! Maar dan lekker droog en beschut onder de grond. Foto: Mergelrijk

Laatst gewijzigd: 2022-11-18 13:58:44 · Gepubliceerd: 18 november 2022 - 246518